Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:38 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ξεκινά τη Δευτέρα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει η τροφοδοσία των πρατηρίων με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 97 λεπτά το λίτρο.

** Για οφειλές του επόμενου τριμήνου του Χαμόγελου του Παιδιού συμψηφίστηκαν χρήματα που προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του Σπιτιού του Οργανισμού στη Νέα

Ηρακλίτσα Καβάλας όπου φιλοξενούνται παιδιά.
Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» περίμενε να λάβει προκαταβολή της χρηματοδότησης ύψους 69.804,57 ευρώ για να καλύψει το κόστος λειτουργίας του Σπιτιού του στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ως φορέας υλοποίησης της δράσης «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων».
Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν έφτασε ποτέ στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στα παιδιά που μεγαλώνει αλλά συμψηφίστηκε με μελλοντικές (του επόμενου τριμήνου) κι όχι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του οργανισμού.

** Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενδυνάμωση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη» διοργανώνει το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – E.P. School Ambassadors», σήμερα στις 6.30 η ώρα το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

** Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ΄ Σώματος Στρατού και της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας, αποτελούμενο από Παθολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα πραγματοποιήσει δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων ορεινών περιοχών του νομού Καβάλας. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, από 09:30 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι, στο αγροτικό ιατρείο των χωριών Κεχρόκαμπου και Πλαταμώνα (με δυνατότητα εξέτασης και των κατοίκων του Διποτάμου) αντίστοιχα,

** Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Μεταξύ άλλων το Σώμα θα κληθεί να προβεί στην αποδοχή όρων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για την ανάπλαση και επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη. Το έργο αφορά συνολικά την ανάπλαση της Πλατείας.

** Όλους τους γονείς των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή όπου τοποθετείται κεραία κινητής τηλεφωνίας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, καλεί η Ένωση Γονέων του δήμου Καβάλας, ώστε να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για να δηλώσουν την αντίθεσή τους και να ζητήσουν την έμπρακτη στήριξη του Δήμου.

** Νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα βραβεύσουν τον Καβαλιώτη Υπεραθλητή μεγάλων αποστάσεων Νίκο Σιδερίδη για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό, καθώς και για την τεράστια επιτυχία του να καταλάβει την 3η θέση στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Επίσης, θα βραβευθούν ο προπονητής του, Γιάννης Τζανετάκης και ο άμεσος συνεργάτης τους, Δημήτρης Νικολαΐδης.

** Στην δωρεά αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίου τύπου αλλά και βοηθητικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε η Ενεργειακή Αιγαίου επιδιώκοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια του Σώματος για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του.

** Στη Χρυσούπολη θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή έως την Κυριακή, η πρώτη συνάντηση για την τοπική ιστορία του δήμου Νέστου.
Θα αναπτυχθούν εισηγήσεις για την ιστορική πορεία της επαρχίας Νέστου από την Αρχαιότητα έως και την Οθωμανική περίοδο, μετά την Απελευθέρωση, την Κατοχή και την περίοδο του Εμφυλίου αλλά και τους ανθρώπους της.

** Για 11η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Υπερμαραθώνιος του Παρθένου Δάσους (Φρακτού) στο Παρανέστι Δράμας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει τον θεσμό οικονομικά, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από ην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τους υποστηρίζουν 500 εθελοντές. Ο μεγαλύτερος αγώνας, ο Virgin Forest Ultramarathon Trail 162,6 χιλιομέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς 6.889 μέτρων είναι διάρκειας 40 ωρών που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 8 το πρωί από το Παρανέστι.

** Την Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωσή της, η οποία είναι αφιερωμένη στην 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου, θα πραγματοποιήσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν Παραδοσιακά Επαγγέλματα με θέμα «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε». Παράλληλα, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και έκθεση με έργα ερασιτεχνών ζωγράφων.

** Τον Ελληνοαυστραλό κοντραμπασίστα και συνθέτη Νικ Τσιάβο παρουσιάζουν ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε μία συναυλία με τίτλο «One hundred months, third of east: Μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο». Η συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη στις 9 το βράδυ, στην «ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ» (πρώην Τζαμί Χαλίλ Μπέη στην Παναγία).

** ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ τμήμα χορωδίας θα δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στα πλαίσια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Στη χορωδία μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από Τρίτη τάξη Δημοτικού μέχρι και Τρίτη Τάξη Γυμνασίου.

** Φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ θα διεξαχθεί σήμερα (Τετάρτη) στο γήπεδο της Προσοτσάνης Δράμας, στις 4 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Αίθριος θα είναι αρχικά σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός με νεφώσεις, οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι φθάνοντας στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα