Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:29 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Πλήρης είναι ο φάκελος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίου στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας με τις ανάλογες υποδομές. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Καβάλας του προέδρου του Οργανισμού, Χρήστου Ηλιάδη αναμένεται να αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών τους επόμενους μήνες για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός ανάθεσης και λειτουργίας του Υδατοδρομίου.

** Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί συνταξιούχοι της Καβάλας, έξω

από το κτήριο του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ι.Κ.Α.) διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και το ενδεχόμενο να περικοπούν εκ νέου οι συντάξεις τους. Στην Καβάλα για την κινητοποίηση βρέθηκε και ο Μανώλης Ραλάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

** Ως επικεφαλής μιας ομάδας αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών που μετέχουν σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γιώργου Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας».

** Τις προτάσεις του για την ενίσχυση των επαγγελματιών αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών Καβάλας παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε έμφαση στη μείωση των δημοτικών τελών προς όφελος των επαγγελματιών καθώς και στις υποδομές για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Αναφέρθηκε και στα έργα που θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών για την Καβάλα.

** Υπερεπάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια υπάρχει στα Φαρμακεία της Καβάλας. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή συνέστησε σε όλους όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν αφού πρώτα συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

** Εκδήλωση με θέμα «Επικοινωνία και Διαχείριση Συγκρούσεων στον Εργασιακό Χώρο» διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών. Εισηγήτρια θα είναι η Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Οικονομολόγος, εκπαιδεύτρια ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

** Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) προχώρησε στην σύσταση Ινστιτούτου Παραδοσιακής Ναυπηγικής Τέχνης και Ναυτικής Ιστορίας. Ο σκοπός της νέας αυτής προσπάθειας είναι η διάσωση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης της περιοχής, η οργάνωση Μουσείου Παραδοσιακής Ναυπηγικής Τέχνης, η δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων, η προώθηση της έρευνας, πρωτογενούς και εφαρμοσμένης στους παραπάνω τομείς, η δημιουργία εκθέσεων παραδοσιακών σκαφών, η προστασία των παραδοσιακών σκαριών και η εν γένει αξιοποίησή τους.

** Αγορές προϊόντων αξίας περίπου 300 ευρώ έκανε με κλεμμένη τραπεζική κάρτα ένας 20χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης στις 5 Σεπτεμβρίου είχε πάει στον εργασιακό χώρο 46χρονου και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα. Ακολούθως την ίδια ημέρα και την επομένη, ο νεαρός έκανε χρήση μίας από τις αφαιρεθείσες κάρτες αγοράζοντας προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 300 ευρώ.

** Το βιβλίο της γνωστής σε όλους ερμηνεύτριας Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης» παρουσιάζεται σήμερα (Τετάρτη) στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Για τη Μαρίζα Κωχ θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Ντουμπουρίδης Κεραμεύς, ενώ για το περιεχόμενο του βιβλίου η δημοσιογράφος Κατερίνα Κακιλή. Αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί και μέλη της «Θεατρικής Μηχανής» Βιβή Θεοδωρίδου και Μαρία Μπουγά, ενώ την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

** Δεύτερο κύκλο παραστάσεων προγραμματίζει η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) για το έργο «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Πρόκειται για την ιστορία ενός σπιτιού της Καβάλας ηλικίας 115 ετών που έγραψε η Μάγκυ Κριθαρέλλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Μαβίδου και Παύλος Σταυρόπουλος

** Ομιλία με θέμα «Η Μακεδονία μας, η χώρα των Ελλήνων» θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας στο πλαίσιο της ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., Στέφανος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και η χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

** Στη δημιουργία σκακιστικού τμήματος για μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου προχωρά ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης.
Τα μαθήματα θα παραδίδει έμπειρος εκπαιδευτής-προπονητής, τα οποία και θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης κάθε Τετάρτη.

** Ο ετήσιος αγιασμός της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (ENERGEAN KAVALA BC) θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στο κλειστό της Καλαμίτσας (ΔΑΚ) «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

** Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα