Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 10 Σεπτεμβρίου 2018

10:54 10/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Αλ Τσίπρας: «Ενεργειακό Διαμετακομιστικό κέντρο η Βόρεια Ελλάδα»

Ως Ενεργειακό Διαμετακομιστικό κόμβο και Γεωπολιτικό σταυροδρόμι, όπου πρωτεύουσα θα είναι η Θες/νικη, χαρακτήρισε την Βόρειο Ελλάδα, στην ομιλία του, στους παραγωγικούς φορείς, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.
Οι

αναφορές του στην περιοχή έγινε και κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου εφ’ όλης της ύλης, αναφερόμενος στην περιφέρεια ΑΜ-Θ και κυρίως στα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, όπως και στην πλωτή δεξαμενή επανυγροποίησης Φυσικού αερίου -LNG- και του κάθετου διασυνδετήριου αγωγού IGB της Αλεξανδρούπολης.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη 17χρονη Βισδάν Αλή Όγλου από το Δροσερό Ξάνθης

Τον Πρωθυπουργό συνάντησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο, η 17χρονη Βισδάν από το Δροσερό, η πρώτη ρομά του οικισμού που πετυχαίνει την εισαγωγή της σε Πανεπιστήμιο.
Ο πρωθυπουργός, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, συνεχάρησαν τη φοιτήτρια και της προσέφεραν ως συμβολικό δώρο ένα δαχτυλίδι, πιστό αντίγραφο, αρχαιολογικού ευρήματος, που είχε βρεθεί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός της έδωσε και μια μικρή προτομή λέγοντας πως η ίδια αποτελεί πρότυπο για τους Ρομά, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές της.
Το μεσημέρι, η Θ. Φωτίου παρέθεσε γεύμα στη φοιτήτρια στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έδωσαν το παρών και άλλοι απόφοιτοι Ρομά

Παναγιώτης Ρήγας: «Είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή της Θράκης»

Την έμφαση, αλλά και τη δέσμευση της κυβέρνησης στην υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού μετέφερε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη και το Δ’ Σώμα Στρατού .
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρτιότητα και ετοιμότητα των επιχειρησιακών σχεδιασμών του Δ’ ΣΣ, επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε και για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του .
Παράλληλα επισκέφθηκε και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-παράρτημα Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό), όπου επιθεώρησε τις εργασίες επέκτασης που πραγματοποιούνται με μέριμνα του στρατού.
Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις και στην περίοδο της κρίσης στήριξαν την προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο της επιτροπείας και των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι η προσφορά του στρατού θα συνεχιστεί. Σημείωσε δε ότι «είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή, σε μια περιοχή που για μας είναι προτεραιότητα η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη».

Υγεία
Υλοποίηση των υπογεγραμμένων προγραμμάτων

Κανονικά θα υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα και τα διασυνοριακά, που είχαν αποφασισθεί για τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Κίρτζαλι, -medicinet 1-2-. Τα διασυνοριακά προγράμματα αφορούν την ανακατασκευή των τριών αιθουσών χειρουργείων στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής και την αναβάθμιση των ΤΕΠ στο Κίρτζαλι.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δ/της του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων κύκλων που υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που θα γίνει το νέο Νοσοκομείο, δεν χρειάζονται τα έργα ανακαίνισης.
Μάλιστα πρόσθεσε πως ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί στο νέο Νοσοκομείο, αλλά και να δοθεί σε Νοσοκομεία όμορων νομών.

Αυτοδιοίκηση
«Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με δικό της περίπτερο, που ως κεντρικό άξονα έχει τα αγροδιατροφικά της προϊόντα, που αποτελούν ισχυρό κίνητρο γαστρονομικού τουρισμού.
Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Περίπτερο 6, Stant 2 και θα λειτουργεί κατά τις ώρες της έκθεσης.

ΔΠΘ
Παρόν στην ΔΕΘ και το ΔΠΘ

Το παρόν του θα δώσει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “akademia”, του θεματικού αφιερώματος της ΔΕΘ για την εκπαίδευση.
Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα ερευνητικά προγράμματα, τα προγράμματα κινητικότητας, τις ακαδημαϊκές δράσεις του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του, παρουσιάζοντας ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικές νέων εφαρμογών.
Το περίπτερο του Δ.Π.Θ. θα βρίσκεται στο pavilion 14.

Αυτοδιοίκηση
Κοινωνικό Φροντιστήριο για οικονομικά ασθενείς οικογένειες

Στο πλαίσιο λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην Άννα Μακρίδου, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:00 από την Δευτέρα 10/9/2018.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας φορολογικού έτους 2017
2.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3.Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα
4.Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
Κατά την εγγραφή να δηλώνεται τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25310-83344.
Οι Απαιτούμενες ειδικότητες εκπαιδευτικών είναι Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί, Φιλόλογοι.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Ιδαλίου


Με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων και την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών υπογράφηκε, Διεθνές Πολιτιστικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Ιδαλίου της Κύπρου από τους δύο Δημάρχους Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Λεόντιο Καλλένο.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί την έναρξη κοινής δράσης που βασίζεται στη συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της νεολαίας και των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου καθώς και στην ανάπτυξη κοινών θεματικών προγραμμάτων.

ΟΣΕ
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην ισόπεδη Σιδηροδρομική διάβαση στην παλιά οδό Κομοτηνής-Ξάνθης και συγκεκριμένα στις μπάρες και στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ αφαιρέθηκε η πινακίδα, περί διέλευσης με δική τους ευθύνη οι οδηγοί.
Όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο μηχανισμός είχε αποσταλεί στην Αθήνα για επαναπρογραμματισμό.

Κινήματα
ΕΕΔΥΕ :Αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στους σχεδιασμούς σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου – Μέσης Ανατολής. Καλεί το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα όσα λέει η κυβέρνηση και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την επικίνδυνη για το λαό εμπλοκή της Ελλάδας.
«Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού.
Καμιά συμμετοχή στους πολέμους για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ύφεσης και Ειρήνης.

Εκπαίδευση
Το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά


Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2018-΄19, διοργανώνει παρουσίαση του νέου, εμπλουτισμένου προγράμματος δραστηριοτήτων του. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί σήμερα , στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα δράσεων και εκδηλώσεων του Κέντρου στο Μαγικό Ξάνθης.

Σύλλογοι
Εγγραφές όλο το Σεπτέμβριο στο ΜΟΚ


Για όλο το Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών χορών του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:30 με 20:30, στο Εντευκτήριο του Ομίλου (Αγίου Γεωργίου 26, Κομοτηνή). Τα τμήματα αφορούν παιδιά, εφήβους, νέους, ενήλικες όλων των επιπέδων, αλλά και φοιτητές.
Η έναρξη μαθημάτων αναμένεται να γίνει τις αρχές Οκτώβρη.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη του για ενημέρωση


Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης καλεί τα μέλη του, τους αθλητές του και τους γονείς αυτών, στην ενημέρωση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα γραφεία του συλλόγου (Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης – Λιμνίο), στις 18:00 μ.μ.
Η ενημέρωση αφορά σε θέματα σχετικά με τη νέα κολυμβητική περίοδο, τη διεξαγωγή των προπονήσεων και τη λειτουργικότητα των μετακινήσεων προς τα κολυμβητήρια των όμορων δήμων.

Πολιτισμός
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου με τμήματα που απευθύνονται σε όλες της ηλικίες.
Στα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος περιλαμβάνονται Προσχολικό τμήμα θεάτρου, Παιδικό τμήμα θεάτρου, Εφηβικό τμήμα θεάτρου,Τμήμα ενηλίκων , Εργαστηριακό τμήμα : Φωνητική τοποθέτηση, αυτοσχεδιασμός , σωματική έκφραση, contactimprovisation , υποκριτική, Τμήμα παράστασης.
Τηλ. επικοινωνίας 6973498913, 6948180583.Θέατρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Βελισσαρίου 26 Ξάνθη.
Αστυνομικό Δελτίο

Συλλήψεις στην Ξάνθη

Συνελήφθη στην Ξάνθη, 56χρονη αλλοδαπή, διότι εντοπίστηκε να έχει αφαιρέσει από την κατοχή 61χρονου ημεδαπού το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε αφαιρέσει από την κατοχή 71χρονης ημεδαπής, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.
Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 159 ευρώ και των 50 λιρών Τουρκίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 26 και 17 ετών, διότι αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ, διάφορα προϊόντα, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο του καταστήματος και ακινητοποιήθηκαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Τα αφαιρεθέντα είδη παρελήφθησαν αρμοδίως.

Σύλληψη για εγκατάλειψη ανηλίκου

Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, μια 30χρονη και ένας 25χρονος, διότι, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιός τους, ηλικίας 9 ετών.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, βυζαντινό μουσείο θεσσαλονίκης, αλέξης τσίπρας, για μας, τσιπρας, ελλαδα, igb, θεσσαλονικη, προσφορες, ξανθη, αμθ, ΔΕΘ, συμμετοχή, pavilion, email, κυπρος, ΟΣΕ, αθηνα, εεδυε, νέα, κομοτηνη, θεατρο, τηλ, συλληψεις, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βυζαντινό μουσείο θεσσαλονίκης, δημοκριτειο, αιτηση, βυζαντινο μουσειο, κυπρου, πλαισιο, ρηγας, σισμανογλειο, τηλεφωνο, υφεση, ωρα, email, lng, αμθ, αννα, βορεια, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γονεις, γραφεια, δευτερα, δημος, δικη, δοθει, δωσει, δωρο, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, ειρηνη, εκθεση, εκπαιδευση, εκφραση, ενημερωση, εργα, επιτυχια, ετοιμο, ετων, ευθυνη, ιδια, ομιλια, κυβερνηση, μεριμνα, μπορειτε, νοσοκομεια, ομιλος, παιδια, παρουσιαση, προβληματα, προγραμματα, ρομα, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σωμα, σουπερ, σχεδια, τμημα, τριτη, φοιτητρια, φροντιστηριο, φωνητικη, ωρες, απο δευτερα, ασφαλεια, δαχτυλιδι, ειδη, εξοπλισμος, εμφαση, για μας, igb, νοσοκομειο, οδηγοι, pavilion, θεματα
Τυχαία Θέματα