Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 31-5-2018

09:12 31/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Την επόμενη Δευτέρα τα επίσημα εγκαίνια των ΤΟΜΥ σε Κομοτηνή Ξάνθη

Την επόμενη Δευτέρα 4 Ιουνίου, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια των Τοπικών Μονάδων Υγείας-ΤΟΜΥ-, για την Κομοτηνή στις 12 το μεσημέρι και την Ξάνθη.
Το παρόν θα δώσει με το επιτελείο του ο γενικός Γραμματέας Υγείας,

Σταμάτης Βαρδαρός.
Οι συγκεκριμένες μονάδες στόχο έχουν την παροχή υψηλής φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, επιφέροντας αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία.

Απεργιακά
Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις για τη χθεσινή απεργία

Mε τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με την συμμετοχή ελάχιστου κόσμου συμμετείχαν και οι φορείς του Ν Ροδόπης στην χθεσινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση .
Η μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, που ήταν και η πιο πολυπληθής συγκέντρωση, με τα μέλη του να διεκδικούν μεταξύ άλλων κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ. Επι πλέον ζητούν, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και η υπερφορολόγηση.
Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ από κοινού με τους δημοτικούς υπαλλήλους ζητώντας πρόσληψη προσωπικού και πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του δημαρχείου για μια ώρα.
Η Τρίτη συγκέντρωση αφορούσε πολλούς φορείς όπως Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΣ, Εμπορικό, Δικηγορικό σύλλογο, συμβολαιογραφικό σύλλογο, φαρμακευτικό. Ιατρικό σύλλογο, ΤΕΕ Θράκης και Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ροδόπης, οι εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την περιφέρεια.
Εν συνεχεία συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο όπου του επέδωσαν ψήφισμα λέγοντας, ΟΧΙ στην υπερφορολογήση, στην περαιτέρω αποβιομηχάνιση της περιοχής το παραεμπόριο και στην υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας μεταξύ άλλων εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Συνδικαλιστικά
Ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση για την Ρ. Πατσατζή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, για το θέμα της παράνομης απόλυσης της Ρυίας Πατσατζή από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής , με αφορμή την απάντηση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, στην ερώτηση Βουλευτών. Στη Βουλή έγινε γνωστό και το πρόστιμο των 2.000 ευρώ που επιβλήθηκε από το ΣΕΠΕ, το οποίο όπως υποστηρίζει η παράταξη, αρνιόταν κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΕΚ, Παντελής Μαγαλιός στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.
«Τι έχει να απαντήσει τώρα ο κ. Μαγαλιός που υποστήριζε πως δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά το ΕΚ», ερωτά η παράταξη.
Πρέπει να ξέρει ο Πρόεδρος, ότι Εργατικά Κέντρα ιδρύθηκαν για να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών κι όχι ν’ αυθαιρετούν τα ίδια.
Επίσης πρέπει να γνωρίζει, ότι τη νομολογία που επιδιώκει να δημιουργήσει με την παράκαμψη του ν.1264/82, στρώνει το χαλί στους εργοδότες που θα το χρησιμοποιήσουν αύριο για ν’ απολύουν οι ίδιοι συνδικαλιστές, με την έγκριση του κ. Μαγαλιού και της παράταξής του.
Η Συνδικαλιστική Παρέμβαση ζητά άμεσα την άρση της απόλυσης της Ρυίας Πατσατζή και περιμένει τις απαντήσεις του κ. Μαγαλιού, της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωνε πως δεν υπάρχει απόλυση!!

Πρωτογενής Τομέας
Ελέγχους και Διασύνδεση Άρτεμις και Συστήματος κατά της Απάτης, ζητούν οι Κτηνοτρόφοι


Την εντατικοποίηση των ελέγχων και την διασύνδεση του προγράμματος Άρτεμις και του Συστήματος Κατά της Απάτης, όπου θα εντοπίζονται αμέσως τα κρούσματα Ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, καθώς και τον επισταμένο έλεγχο των ισοζυγίων των εμπλεκομένων με τον Κτηνοτροφικό τομέα, ζήτησαν οι Κτηνοτρόφοι και στην χθεσινή συνάντηση με τους φορείς που πραγματοποίησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Η συμμετοχή ήταν απειροελάχιστη από πλευράς Κτηνοτρόφων ενδεικτική της κατάστασης διάσπασης που υπάρχει. Από τους φορείς ανταποκρίθηκαν μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ.
Οι Κτηνοτρόφοι καλούν τις Γαλακτοβιομηχανίες να συνεργασθούν για μια καλή τιμή στις εξαγωγές της ΦΕΤΑΣ στο εξωτερικό και όχι αυτή την εξευτελιστική τιμή των 4-5 ευρώ το κιλό στο εξωτερικό όταν τα άλλα γνωστά τυριά άλλων χωρών ξεπερνούν τα 10 και 12 ευρώ, το κιλό. «Αν η τιμή της ΦΕΤΑΣ πάει πάνω από τα 10 ευρώ, αυτό θα σημαίνει και καλύτερες τιμές για τον παραγωγό», τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

ΝΟΔΕ Ξάνθης: Απόντες οι κυβερνητικοί βουλευτές από τη σύσκεψη για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ξάνθης στηλιτεύει την απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από τη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης που πραγματοποιήθηκε στην για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων .
«Την ώρα που η τοπική οικονομία υποβαθμίζεται από την επίθεση που δέχεται ο πρωτογενής τομέας, λόγω της πτώσης των τιμών των προϊόντων, των παράνομων ελληνοποιήσεων και της έλλειψης κρατικής μέριμνας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και νόσων, οι βουλευτές του τόπου μας ασχολούνται μόνον με την παραμονή τους στην εξουσία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης της ΝΔ.

Εξωτερικό-Διπλωματικό
Ο υποψήφιος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη σήμερα και θα βρίσκεται στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μιλήσει σε στον αύλειο χώρο της Νεολαίας Κομοτηνής.
Επόμενος σταθμός του υποψηφίου προέδρου μετά την Κομοτηνή, η πόλη Κίρτζαλι, όπου θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη Βουλγαρία. Εκεί θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε γεύμα μετά την ολοκλήρωση της νηστείας.

Αυτοδιοίκηση
Φελίνα Καζάκου: «Χωρίς νερό η Ιάμπολη για 22 μέρες»

Τον οικισμό της Ιάμπολης επισκέφθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φελίνα Καζάκου, συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους, Αμέτ Ερτζάν και Χασάν Χασάν μετά από αίτημα των κατοίκων, καθώς ο οικισμός είναι 22 μέρες χωρίς νερό.
Οι 200 κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ζητούν την παρέμβαση της αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος. Η κα Καζάκου και οι κύριοι Αμέτ και Χασάν δήλωσαν ότι έχουν προβεί σε σχετική επιστολή και πρόταση μέσω τις οποίας δίνεται λύση.
Η πρόταση έχει κατατεθεί από τον περασμένο Απρίλιο στην ΔΕΥΑΚ, η οποία περιέγραφε το πρόβλημα αλλά και την λύση, που είναι ο διαχωρισμός του δικτύου τροφοδοσίας των οικισμών και η κατασκευή καινούριου δικτύου παροχής από τον οικισμό του Κάλχαντος ως τη δεξαμενή Ιάμπολης.
«Τι περιμένει και δε προχωράει η ΔΕΥΑΚ στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου;;», απευθύνει το ερώτημα καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η κ. Καζάκου.

Εγκρίθηκε η επιλογή διαδικασίας και ο ορισμός κριτηρίων για την εκπόνηση μελέτης του κολυμβητηρίου

Εγκρίθηκε η επιλογή διαδικασίας και ο ορισμός κριτηρίων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ξάνθης, ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης, για τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες του κολυμβητηρίου. Το θέμα, όπως αναμενόταν προκάλεσε την κόντρα της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης με την Κοινωνία Δημοτών να αναφέρει ότι, δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και πως, με βάση τις ελάχιστες απαιτούμενες προθεσμίες, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει το κολυμβητήριο πριν το 2020.
Στα προ ημερησίας διάταξης, συζητήθηκε η ερώτηση της Κοινωνίας Δημοτών για την αλλαγή του οργανογράμματος που θα δεσμεύσει, πιθανόν, την επόμενη δημοτική αρχή .
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης ομόφωνα καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

ΔΠΘ
Στ. Τουλουπίδης: «Μια σελίδα έκλεισε μια νέα άνοιξε στο ΔΠΘ»


Επιστολή προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απέστειλε ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Σταύρος Τουλουπίδης, λέγοντας πως μια σελίδα έκλεισε και μια νέα άνοιξε για το Δημοκρίτειο.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως, η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών στο Δ.Π.Θ. ήταν μια κορυφογραμμή, φορτισμένη πολλαπλά για το Ίδρυμα. Ήταν μια εσωτερική λειτουργία από τις καλύτερες πτυχές της δημοκρατικής παράδοσής μας, ανοιχτή και διαφανής.
« Η Σύγκλητος κι εγώ νοιώθουμε υπερήφανοι για το έργο και την προσφορά μας στο Πανεπιστήμιό μας και στην κοινωνία της Θράκης. Κάναμε το καθήκον μας υπερασπιζόμενοι την αυτονομία, την αυτοδυναμία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας σε δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες.
Είναι αυτονόητο αλλά επιθυμώ και δημόσια να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις νέες πρυτανικές αρχές. Όπως είναι και δεδομένο ότι θα συνεργασθώ μαζί τους σε όλους τους τομείς για την κατάκτηση των στόχων που συλλογικά θέσαμε», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Τουλουπίδης.

Κόμματα
Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αλ Πολυχρονίδη από ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα και εύχεται καλή και εποικοδομητική θητεία στον Αλέξανδρο Πολυχρονίδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και στους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Φώτιο Μάρη, Ζωή Γαβριηλίδου, Μαρία Μιχαλοπούλου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο.

Καθήκον της νέας διοίκησης αποτελεί η ενδυνάμωσή του και χρέος όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας είναι να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο τους, επισημαίνει η ΝΟΔΕ.

Σύλλογοι
Αναβίωση Ποντιακού Γάμου

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα πραγματοποιήσουν τη θεατρική αναβίωση του ποντιακού παραδοσιακού γάμου, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου

Η αναβίωση στηρίζεται σε λαογραφική καταγραφή προσφύγων δεύτερης γενιάς, οι γονείς των οποίων εγκαταστάθηκαν από το χωριό Λίτσασα της Νικοπόλεως του Πόντου στα Κασσιτερά Ν. Ροδόπης.

Πολιτισμός
Ξεκίνησαν χθες οι παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»

Ξεκίνησαν χθες οι παραστάσεις από το τμήμα Ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Πρόκειται για το έργο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», του Αλέκου Σακελλάριου και την κινηματογραφική μεταφορά ακόμη μίας πολυαγαπημένης Ελληνικής ταινίας.
Παραστάσεις θα δίνονται μέχρι και το προσεχές Σάββατο, στις 9 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ
Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου.
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννης Ν.Καραγκιουλμέζης.
Μουσική: Μαρίνος Τόκας.
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς.
Ήχος: Ελένη Αποστολίδου.
Παίζουν οι:
Γιώργος Αθανασιάδης,Ελένη Αλεξοπούλου, Μαρία Γκούτρα, Άρης Κιλιγκαρίδης, Γιώργος Κουκαλιώτης,Παγώνα Κόφα, Εύα Σκότη Χριστίνα Συκάκη, Χρύσα Τσένη, Εύη Φιλιππίδου.
Κρατήσεις θέσεων 25310 37770
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Παραστάσεις από το θεατρικό εργαστήρι Επι Σκηνής

Τα μαθητικά τμήματα του θεατρικού εργαστηρίου Επί σκηνής παρουσιάζουν τέσσερις ιστορίες για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή με τίτλο Λουλούδια, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Ρεξ)
Σε κείμενα: Ludwig Volker, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Κώστα Αυγίτση
Επιμέλεια κειμένων- Διδασκαλία: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Επιμέλεια αφίσας- Video: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Συγγραφέας Τάσος Ψαρρής στο «Δύο» της Ξάνθης

Τον Τάσο Ψαρρή και το νέο βιβλίο του «Η βιτρίνα» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 1 Ιουνίου στην Ξάνθη το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Σμίλη».Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Στεφανίδης και ο συγγραφέας.

Αθλητική Ενημέρωση
Συμμετοχή του Σ.Ο.Ξ. στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Διδυμοτείχου «Αγίου Πνεύματος 2018»

Με εννιά σκακιστές και σκακίστριές του συμμετείχε ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Διδυμοτείχου «Αγίου Πνεύματος 2018».
Τη δεύτερη θέση στην ειδική ηλικιακή κατηγορία Κ16-18 και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σ.Ο.Ξ. Ιωάννης Μουρκάκης με 3,5/7. Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από την Ξάνθη:
Βίκτωρ Κόρογλου 5/7, Βασίλειος Αναγνωστόπουλος 4/7, Κωνσταντίνος Διαμαντής 4/7, Χρήστος Βαγιανός 4/7, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος 3,5/7, Κωνσταντίνα Μανιάτη 3,5/7, Ευγενία Παπαδοπούλου 3/7 και Νικόλαος Τοροσίδης 3/7.
Ο Σ.Ο.Ξ. συγχαίρει όλους τους νικητές και τους διακριθέντες των αγώνων, τους σκακιστές και τις σκακίστριες της Ξάνθης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν σ’ αυτό το απαιτητικό τουρνουά και τον «Σπάρτακο» Διδυμοτείχου για την όμορφη διοργάνωση.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, κομοτηνη, ιουνίου, ξανθη, συμμετοχή, παμε, ΑΔΕΔΥ, τεε, οαεε, βουλη, σεπε, ΓΣΕΕ, συριζα, σημαίνει, νοδε, νεα δημοκρατια, chp, αγανακτισμενοι, λύση, δευακ, θεσσαλονικη, νέα, προσφορες, χρεος, δηπεθε, αρης, θεατρο, κύτταρο, video, βιβλιοπωλείο, ert, απεργια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απαντησεις πανελληνιων, αγανακτισμενοι πολιτες, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, μαρια πατσα, αλλαγη ωρας 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, κοινωνια, βουλευτες, ελενη, δημοκριτειο, το θεμα, βουλγαρια, θεμα, θητεια, κοντρα, λουλουδια, οικονομια, σεπε, τεε, ωρα, αθανασιαδης, αννα, αρτεμις, αφορμη, βαμβακας, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γαλα, γονεις, δεδομενο, δευακ, δευτερα, δηπεθε, δωσει, ευη, εγινε, ευα, ευγενια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, επιτυχια, ευξεινος, ζωη, ζητα, ιδια, ιδρυμα, εκδοσεις, κύτταρο, κοστουμια, λειτουργια, λύση, μαρια, νερο, νοδε, νοσοκομεια, ομιλος, ομορφη, παμε, πλειστηριασμοι, προβληματα, ραφαηλ, σαββατο, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωματειο, τασος, τιμη, τμημα, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, χρηστος, χριστινα, ιωαννης, κωνσταντινος, εξαγωγες, ιατρικο, ιουνίου, κειμενα, κρεας, κωνσταντινα, πληροφοριες, σημαίνει, τυρια, υγειας
Τυχαία Θέματα