Εικαστικοί του 21ου αιώνα ζωγραφίζουν το ’21 στο ημερολόγιο του Μουσείου Ελιάς

12:07 14/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έλληνες εικαστικοί φιλοτεχνούν με τέχνη και μεράκι τον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και τα έργα τους αυτά προβάλλονται με ιδιαίτερη φιλοκαλία στο νέο επιτοίχιο Ημερολόγιο 2021 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου που είναι αφιερωμένο στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Οι ήρωες, τα όπλα, αλλά και τα μουσικά τους όργανα συνθέτουν αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο μέσα σε ποικίλου είδους εικαστικές εκφάνσεις (ζωγραφική, χαρακτικά,

γλυπτά κ.ά), καρπό της προσωπικής αγωνίας και της καλλιτεχνικής προσπάθειας των δημιουργών. Η “επίσκεψη”, λοιπόν, στον κόσμο του επετειακού αυτού Ημερολογίου 2021, προβάλλει παράλληλα ανάγλυφα και τις ιδιαίτερες εσωτερικές και εικαστικές αγωνίες των δημιουργών των ξεχωριστών αυτών έργων που φιλοξενεί.

Στην έκδοση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Βρακάς, Γιάννης Γίγας, Τατιάνα Γκριμπάνοβα – Διονά, Βαγγέλης Διονάς, Κώστας Κλουβάτος, Ιωάννης Κυριακίδης, Δημήτρης Μοράρος, Αριστείδης Πατσόγλου, Μπάμπης Πυλαρινός.

Λόγω της φετινής πανδημίας το Μουσείο δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει το Ημερολόγιο σύμφωνα με το καθιερωμένο τελετουργικό μετά τερψιλαρυγγίων, τουλάχιστον πριν τις γιορτές. Επιφυλάσσεται για μετά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το Ημερολόγιο 2021 από τα βιβλιοπωλεία που ήδη το έχουν. Βόλος: greekbooks Αντωνοπούλου – Ιάσωνος, ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ Γιάννης Δήμου, ΧΑΡΤΑ Σκενδεράνη, Αθήνα: ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ Βριλήσσια, ΙΑΝΟΣ Σταδίου, ΠΑΤΑΚΗ Ακαδημίας, ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ασκληπιού, ΝΑΥΤΙΛΟΣ Χαρ. Τρικούπη, Θεσσαλονίκη ΙΑΝΟΣ, Χαλκίδα ΠΟΡΘΜΟΣ, Μ. Κακαρά 12, που ανοίξαν σήμερα, ειδικά για τον σκοπό αυτόν!  Σήμερα θα πάει και σε άλλα και θα υπάρξει ενημέρωση. Ή από το ίδιο το Μουσείο (mouseioelias.gmail.com, 24230 22009).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα