Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία – 4 σε γηροκομείο στην Καρδίτσα

16:47 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν συνολικά στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την ειδική συντονιστική ομάδα που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Τρία κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων

ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στην περιοχή της Σκιάθου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19. Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων.

Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19. Τέσσερα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα