Εισαγγελική έρευνα για το ντοκιμαντέρ με τη Χρυσή Αυγή

20:28 6/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσαν οι απειλητικές εκφράσεις υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής για του αλλοδαπούς που αποτυπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4. Η κ. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που ανέθεσε στην Ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους, σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ζήτησε να αποσταλεί
όλο το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και όχι μόνο εκείνο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία αφού αξιολογηθεί το υλικό θα πρέπει να κληθεί ο παραλίγο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ανωμοτί κατάθεση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις φράσεις που χρησιμοποίησε. Μεταξύ άλλων ακούστηκε να αναφέρεται σε κρεματόρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια…», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».

Αμέσως μετά την έρευνα, ο φάκελος θα διαβιβαστεί εκ νέου στην Εισαγγελία για την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όσων προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ«Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ο λαός πρέπει να τη στείλει μαζί με το σύστημα που τη χρειάζεται στην κόπρο της ιστορίας» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την δράση της «Χρυσής Αυγής».

Σχετική είδηση: Στην εισαγγελία το βίντεο του Channel 4 - Mε απειλές υποψηφίου της XA κατά αλλοδαπών
Keywords
Τυχαία Θέματα