Εκδήλωση για τα αδέσποτα στη Λάρισα

19:14 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τα νέα περιστατικά δηλητηρίασης σκυλιών και γατιών με φόλες στη Λάρισα, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου ΑΝΙΜ.A.L Μαρία Κοντού μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή Κοινά Ενδιαφέροντα για τις δράσεις που ετοιμάζουν όλα τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης.

«Το πρόβλημα με την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων εντοπίζεται στα δεσποζόμενα ζώα. Από αυτά προέρχονται τα αδέσποτα. Ένας σκύλος

ή μια γάτα που γεννάει και οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να κρατήσουν τα μικρά. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Για τα δικαιώματα αλλά κυρίως για τις ευθύνες που έχουν απέναντι στα ζώα. Όπως πρέπει να ενημερωθούν και εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν. Τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης συμπράττουν, με αφορμή και τα δεκάδες κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων τον τελευταίο μήνα και εκτός από σχετική ημερίδα που θα γίνει το Νοέμβρη, σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα και μια εκδήλωση-διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.»

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Εκεί, εκτός από φιλόζωους θα βρεθούν και κτηνίατροι οι οποίοι θα μιλήσουν στο κοινό για την στείρωση των ζώων αλλά και για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να προσφέρει κανείς σε ένα ζώο που έχει δηλητηριαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα