Εκτεταμένα προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση

09:09 22/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών από τις ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική. Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, έκλεισε για αρκετή ώρα η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την Αττική κυρίως στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, τη Νίκαια
και το Περιστέρι αλλά και κλήσεις για τον απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Γκάζι και στο Σακαραμαγκά έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.
Mεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην κίνηση των οχημάτων και στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Ανθούσας έως τον κόμβο Κηφισίας, στην περιφερειακή Υμμητού στην έξοδο προς Κατεχάκη και στην περιφερειακή Υμμητού στο ρεύμα προς Ελευσίνα από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Κηφισίας ενώ κλειστή κατά διαστήματα είναι και η λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Κερατσίνι καθώς είναι κλειστή η λεωφόρος Δημοκρατίας από την ιχθυόσκαλα ως τη λεωφόρο Λαμπράκη, ενώ πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί στον περιφερειακό δρόμο της Ελευσίνας και τον Ασπρόπυργο. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στην Ηλιουπόλεως, τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες.Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση στα νοτιοδυτικά προάστια, από την Καλλιθέα μέχρι τον Κορυδαλλό.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςΗ κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.
Οι καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται σχεδόν σε όλη την βόρεια και ανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα