Ένας απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής «συντάκτης» του Κλιματικού Νόμου

13:44 11/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής , ο Δημήτρης Ιμπράημ έχει αναλάβει να παρακινήσει όλους στην «σύνταξη» ενός Κλιματικού Νόμου . «Η Κλιματική Αλλαγή μας αφορά όλους, από το πώς παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια, μέχρι το πώς κινούμαστε, πώς προστατεύουμε τη Φύση. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν σε ένα φιλόδοξο, περιεκτικό, συνεκτική πρόταση Νόμου.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας του WWF Hellas.

“Η Κομοτηνή είναι πολύ όμορφη πόλη, που τριγυρίζετε από μοναδικής φυσικής ομορφιάς πλούτο” σημείωσε στην αρχή της κουβέντας αναπολώντας τα φοιτητικά χρόνια του στην πρωτεύουσα της Θράκης.

“Η Κομοτηνή είναι πολύ όμορφη πόλη, που τριγυρίζετε από μοναδικής φυσικής ομορφιάς πλούτο” σημείωσε στην αρχή της κουβέντας αναπολώντας φανερά τα φοιτητικά του  χρόνια  στην πρωτεύουσα της Θράκης. Όπως τόνισε: «Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μια πολύ υγιή σχέση με τη φύση , αυτή η σχέση πρέπει να αποκατασταθεί και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση. Η κλιματική κρίση που βιώνουμε και η οποία αν συνεχίσουμε θα γίνει πολύ χειρότερη σε βαθμό που θα είναι ανεξέλεγκτη απαιτεί τη δράση σε όλα τα επίπεδα.»

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ για να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, της Κλιματικής Κρίσης, χρειάζεται να μειώνουμε κάθε χρόνο τις εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα 7 με 8%, αυτό δεν το έχουμε καταφέρει, παρά μόνο αναμένεται να το έχουμε πετύχει φέτος, όχι λόγω των στοχευόμενων μέτρων και πολιτικών για το κλίμα και την ενέργεια, αλλά ,λόγω της Πανδημίας. «Αυτό μας δείχνει πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση.» σημειώνει και εξηγεί πως σε συνεργασία με το Vouliwatch έχουν αναλάβει μια καινούργια πρωτοβουλία η οποία έχει τον εξής στόχο: «Θέλουμε μέσα στους επόμενους μήνες να γράψουμε μαζί, να συν-διαμορφώσουμε μια πρόταση Νόμου η οποία θα είναι η συμβολή της χώρας μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Για να γίνει η διαβούλευση έχουμε ετοιμάσει μια ιστοσελίδα KlimatikosNomos.gr κι εκεί θα γίνει η διαβούλευση για την πρόταση Νόμου. Σήμερα, όμως, είμαστε στο πρώτο βήμα. Το ξεκινάμε από την αρχή με τους πολίτες και τους φορείς αναρτώντας έτσι μια έρευνα γνώμης, για να μας πουν ποιες είναι οι βλέψεις τους , ποια είναι η άποψή τους για θέματα κλιματικής αλλαγής και κλιματικής πολιτικής.»

«Δεν είναι μόνο θέμα Νόμου» παρατηρήσαμε «Είναι και θέμα Νόμου.» απάντησε και συνέχισε λέγοντας: « Από μόνος του ένας Νόμος, όσο σαφής και περιεκτικός κι αν είναι, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά μόνος του. Χρειάζεται καταρχάς μια συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο, από την μια ο πολιτικός κόσμος, από την άλλη οι πολίτες. Κι από την τρίτη γωνία η οικονομική ζωή του τόπου. Αν όλα αυτά τα τρία σημεία ,έρθουν σε συνεννόηση, τότε προφανώς μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι η Κλιματική αλλαγή είναι ένα πρόβλημα το οποίο ξεφεύγει πολύ από μια θητεία μιας κυβέρνησης , είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί μακροπρόθεσμα. Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θέλουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί, να συνεννοηθούμε, να συζητήσουμε, να δούμε το πρόβλημα όλοι μαζί, να δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα χρειαστούν όλες οι δυνάμεις του τόπου να είναι μαζί. Εδώ θέλει συνεννόηση και διάλογο, δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης. Και κατόπιν αυτού μέσα από αυτή την διαδικασία θα είμαστε όλοι πιο ενημερωμένοι, πιο ευαισθητοποιημένοι και θα έχουμε και μεγαλύτερη διάθεση να αναλάβουμε δράση

Τέλος, δεν παρέλειψε να απευθύνει  κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής και των άλλων Τμημάτων και κατέληξε με τη σημείωση: «θα είναι χαρά μας να συμβάλει η Τοπική Κοινωνία της Κομοτηνής σε αυτή την προσπάθεια.» τόνισε.
Φώτο: Δημητρης Ιμπραήμ – πηγή: Διαδίκτυο  ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα