Ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων από τον Γ. Στουρνάρα

09:30 23/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων, συναντάται αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του υπό κατάρτιση πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις που θα λάβει η χώρα μας.

Σχετική είδηση: Αγώνας δρόμου με στόχο έως την Πέμπτη να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητεςΜείζον ζήτημα θεωρείται το προαπαιτούμενο των απολύσεων στο δημόσιο, οι γενικοί όροι
και οι στόχοι που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο-«σκούπα». Σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και οι νέες ρυθμίσεις για χρέη προς τράπεζες και εφορία, καθώς και το νέο μειωμένο χαράτσι.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να ψηφιστούν όλα μέχρι την Κυριακή, ώστε να προλάβει τη Δευτέρα να ζητήσει κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group την καταβολή τουλάχιστον των 2,8 δισ. που έχουν εγκριθεί από το Eurogroup.
Την Πέμπτη αναμένεται η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου
Χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της κατάθεσης, την Πέμπτη, του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα.

Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, καθότι το κοινοβούλιο κλείνει μετά για τις ημέρες του Πάσχα.
Στη συνάντηση ο υπουργός εμφανίσθηκε σίγουρος, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης, την οποία προσδιόρισε περί τα μέσα Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα