Ένσταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου - Για πρώτη φορά παρούσα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

19:27 17/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η έκτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο οποίο δικάζονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 18 ακόμη κατηγορούμενοι, για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος των εξοπλιστικών. Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος από την κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού, τον διέκοπτε συνεχώς κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου Χρήστου Κατσιάνη. Παρούσα για πρώτη φορά
από τότε που ξεκίνησε η δίκη, ήταν η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Στο δικαστήριο προσήχθη και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία τις τελευταίες μέρες δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία.
Ο κ. Μαϊτός απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας και της πολιτικής αγωγή, περιέγραψε τις γκρίζες ζώνες στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου.Όπως είπε το νεοκλασικό της Αρεοπαγίτου ήταν το πρώτο ακίνητο που ερεύνησε το ΣΔΟΕ το οποίο αγοράστηκε το 1999 από την Τορκάσο, 1,5 χρόνο μετά πουλήθηκε στη μισή τιμή στη Νόμπιλις και το 2010 πέρασε στην κυριότητα της Βίκυς Σταμάτη.

Το 2007 ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοίκιασε το πολυτελές σπίτι, όμως όπως κατέθεσε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ τις εργασίες ανακαίνισής του που είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα, φέρεται να τις πληρώνει ο πρώην υπουργός.

Κατά τον κ. Μαίτό ήταν περίεργο το ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος πλήρωνε και την ανακαίνιση αλλά και το ενοίκιο που κατέληγε σε λογαριασμό της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Αίσθηση προκάλεσε το ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε με την κόρη του μόνο μια τυπική χειραψία, ενώ Αρετή και Βίκυ δεν αντάλλαξαν ούτε μάτια.Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα όπου θα συνεχίσει την κατάθεσή του το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Νίκος Μαιτός, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα