Επίσκεψη του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στα Ιωάννινα

17:29 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλλης, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή τα Ιωάννινα όπου είχε συνεργασία με τις διοικήσεις των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Ήπειρο, και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ο κ. Καρβέλης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, έχει ζητήσει εγγράφως από όλα τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν χώρους για νοσηλεία ασθενών με ήπια συμπτώματα covid-19. Στα πλαίσια αυτά εξετάζεται

η λειτουργία κλινών νοσηλείας covid-19 στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, όσο και η λειτουργία τρίτης μονάδας λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ο κ. Καρβέλης, συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους, προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα και να σταματήσει η διάδοση φημών, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει θέμα. Είδαμε να γίνονται πορείες, καταλήψεις κλπ. Όλα αυτά προκάλεσαν ζήτημα. Γιατί δυστυχώς δεν τηρούν όλοι τα μέτρα που πρέπει. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα έρθει ο καιρός που θα κάνει ο καθένας ό, τι θέλει».
Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Καχριμάνη για τη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου. Η βοήθειά του είναι πάρα πολύ σημαντική. Νομίζω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία επωφελούνται οι πολίτες της Ηπείρου και ειδικότερα το κοινωνικό σύνολο».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα