Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις

18:36 30/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων ώστε το Εurogroup της 13ης Μαίου να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση των 6 δισ. ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να βάζει πάγο στα σενάρια περί ενδεχόμενης έγκρισης διπλής δόσης. Σύμφωνα με το σενάρια, εφόσον η Αθήνα καλύψει όλα τα προαπαιτούμενα , ενδεχομένως να αιτηθεί την εκταμίευση και των 3,2 δισ. ευρώ του 2ου
τριμήνου. Μια τέτοια εξέλιξη ίσως και να σήμαινε ότι δεν χρειάζεται η τρόικα να επιστρέψει τον Ιούνιο, επίσκεψη η οποια μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει.

Με στόχο «να μη χαθεί ούτε μια μέρα», ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στους υπουργούς του να επιταχύνουν το κυβερνητικό τους έργο και μάλιστα σαφές είναι το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου να μη λείψει κανείς τη Μεγάλη Πέμπτη από το γραφείο του.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά πως δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που υπάρχει μετά και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, καθώς και ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα μέσα στις καθορισμένες χρονικές προθεσμίες.

Παράλληλα, με ταχύτερους ρυθμούς αρχίζουν να πληρώνονται οι οφειλές του δημοσίου προς προμηθευτές. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως το τέλος Απριλίου, 2,2 δισ. ευρώ έφτασαν στην αγορά εκ των οποίων 744 εκατ. αφορούν επιστροφές φόρων.

«Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται σκόπιμη η εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων ώστε να εναρμονιστούν ακόμα περισσότερο οι χρηματοδοτήσεις με τις τελικές πληρωμές, που, σε συνθήκες ύφεσης, έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία και η ρευστότητά της», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας.

Σχετικές ειδήσεις:

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου

Ενημέρωση του Φ. Κουβέλη από τον Α. Μανιτάκη για την αναδιάρθρωση του δημοσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα