Επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της Κύπρου

10:25 19/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε τη δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου!», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει η ΝΔ, «ξεχνάει πως τη φορολόγηση καταθέσεων, που καταγγέλλει σήμερα ως καταστροφή της Κύπρου,
δικά του στελέχη την πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα για όσους είχαν εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ».

«Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες... Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της ελληνικής Βουλής.

«Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης; Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...», επισημαίνει η ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε σχόλιό του με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η ΝΔ οφείλει να μάθει να διαβάζει, να μη διαστρεβλώνει και κυρίως πρέπει να ντρέπεται για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος του Ελληνικού λαού. Οφείλει επίσης να απολογηθεί για τη συμφωνία της στην εγκληματική απόφαση του Εurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο. Έχει λόγους λοιπόν η κυβέρνηση να αποφεύγει τη συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου και να κρύβεται από τον Ελληνικό λαό. Το ψέμα όμως και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο ελληνικός λαός πλέον τους γνωρίζει καλά».
Ανταπάντηση της ΝΔΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αντί απάντησης στις αστειότητες του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτουμε το επίσημο πρόγραμμά του και τις δηλώσεις Γλέζου και Στρατούλη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το εισόδημα κάποιου ξεπερνά το όριο στο ατομικό αφορολόγητο, τότε θα πληρώνει φόρο και για τις καταθέσεις του.

Επισυνάπτονται το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση καταθέσεων.

Σχετική είδηση: Απόρριψη αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Ολομέλειας στη Βουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα