Επιτυχής η βιβλιοπαρουσίαση της ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗΣ στην Αθήνα

13:10 2/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα βιβλίο που εισάγει ένα νέο είδος παραμυθιού και περιέχει σημαντικές παιδοψυχολογικές αρετές, παρουσιάστηκε και στην Αθήνα, με επιτυχία, μετά την πρώτη παρουσίαση στην «έδρα» του στην Ικαρία.

Πρόκειται για βιβλίο των εκδόσεων Νότιος Άνεμος και ο τίτλος του είναι «ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ- δέκα καριώτικες παραμυθο-ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά», των συγγραφέων Ηλία Γιαννίρη, Άννας Καλαλή, Αγγελικής Παριάρου, Δέσποινας Σιμάκη και Φρόσως Χωριάτη, στο φιλόξενο χώρο του «Ομικρον 2» στον Κεραμεικό.

Το βιβλίο

παρουσίασαν Ο Πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθήνας Λευτέρης Κουτούφαρης, ο κορυφαίος λαογράφος καθηγητής κ. Μιχάλης Μερακλής και ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και παιδοψυχολόγος Γιώργος Μπουμπούσης.

Ο Πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθήνας Λευτέρης Κουτούφαρης επαίνεσε το εγχείρημα της έκδοσης της ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗΣ, θεωρεί ότι το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη, θα ήθελε όλα τα παραμύθια του βιβλίου να είναι στην Ικαριακή διάλεκτο και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλος αριθμός εκδόσεων που σχετίζονται με την Ικαρία, με πιο πρόσφατο την ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κάθε ένα συγγραφέα χωριστά, έκανε αξιολογικές επισημάνσεις σε όλες τις ιστορίες.

Ο κορυφαίος λαογράφος καθηγητής κ. Μιχάλης Μερακλής εισαγωγικά δήλωσε ότι διαβάζοντας την ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ ένοιωσε πως οφείλει να συμμετάσχει σε αυτή τη βιβλιοπαρουσίαση λόγω της ποιότητας και του περιεχομένου του βιβλίου. «…Το επώνυμο παραμύθι θεωρώ ότι δεν είχε επιτυχία γιατί όσα στοιχεία περιέλαβαν οι συγγραφείς από τα παραδοσιακά παραμύθια έχασαν τον τόνο και τη δύναμή τους. Τέτοια «σχολικά» παιδαγωγικά δεν βρήκα στα παραμύθια της παρούσας συλλογής», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα