Έρευνες για την έκρηξη στη Δάφνη: Πιθανή συνεργασία κακοποιών με τρομοκράτες

22:15 8/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το προφίλ των μελών της οργάνωσης που έκανε χθες την βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, προσπαθεί να σκιαγραφήσει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση πιθανόν να έγινε από άτομα που σχετίζονται με φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία έδρασαν σε συνεργασία με κοινούς κακοποιούς.Ομάδα από το χώρο της νεο-τρομοκρατίας που μπορεί να εμφανιστεί με καινούργια ονομασία, κρύβεται πιθανότατα, πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Δάφνη.

Το χτύπημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις
της Αντιτρομοκρατικής, ήταν συμβολικό , χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου και έγινε από ολιγομελή ομάδα, λένε στην αστυνομία, και προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των βομβιστών.

Οι δράστες παρακολουθούσαν τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και όταν είδαν που πάρκαρε το ΙΧ της, τοποθέτησαν τη βόμβα, την ενεργοποίησαν και έκαναν τα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Από τη δυνατή έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες και τραυματίστηκε ελαφρά μια κάτοικος.

Τα ευρήματα από τον τόπο της επίθεσης είναι λιγοστά καθώς χρησιμοποιήθηκε αφρός και νερό από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε μετά την έκρηξη και άρχισε από το ρεζερβουάρ του ΙΧ.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο σύμπραξης συμπαθούντων , των προφυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων ΜΕ κοινούς ποινικούς.

Εξετάζουν την πιθανότητα η εντολή για το χτύπημα να δόθηκε μέσα από τις φυλακές και θυμίζουν με νόημα τις επιστολές διαμαρτυρίας κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, για τους ελέγχους στα κελιά και για τις συνθήκες κράτησης.

Οι Πυρήνες της φωτιάς είχαν τοποθετήσει βόμβα στην περίφραξη των φυλακών Κορυδαλλού το 2010, ενώ την επόμενη χρονιά η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) είχε στείλει φάκελο-βόμβα από την Ιταλία στον τότε διευθυντή των φυλακών.
Keywords
Τυχαία Θέματα