«Ερρίκος Ντυνάν»: Άνοιγμα λογαριασμών και πολιτικών προσώπων αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή

18:49 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το άνοιγμα των λογαριασμών πολιτικών και μη προσώπων με εμπλοκή στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με διευρυμένη πλειοψηφία με τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν υπερ. Ο εισηγητής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών θα πρέπει να αποσταλεί στο «Δικαστικό Συμβούλιο, να περιγράψουμε

τα αδικήματα και να τα συνδέσουμε με συγκεκριμένες συμπεριφορές. Δεν ήμαστε λαϊκό δικαστήριο. Θα ήταν μια κίνηση έωλη νομικά χωρίς να κάνουμε αυτά που ο νόμος απαιτεί.»

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου απέστειλε υπόμνημα προκαλώντας την μήνιν πολλών βουλευτών, κυρίως της συμπολίτευσης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάπας έκανε λόγο για «βαθύτατα προσβλητική η στάση του κ. Παπαδημητρίου» προσθέτοντας πως μόνο «κατηγορούμενοι μπορούν να απολογηθούν με υπόμνημα» και εισηγήθηκε την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε την αποστολή επιστολής σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο με την οποία θα καλεί εκ νέου τον κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει για κατάθεση.

Εαυτόν στην διάθεση της Επιτροπή έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο News247 και στο Documento, ο κ. Πολάκης, είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου προσπεραστούν τα προσκόμματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα