ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:42 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 19-4-2018

-«Δεμένα» για δεύτερη ημέρα τα καράβια στα λιμάνια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ και για σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου. Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και

στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην αυριανή κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

-Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου, διοργανώνει τις «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Συζητώντας με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς του νησιού για την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη Ζάκυνθο. Στις 28 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Ώρα προσέλευσης 9.30 πμ.

-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και νέος Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), Σκιαδαρέσης Σωτήρης, επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, την Δευτέρα 16 Απριλίου, στο γραφείο του στην Κέρκυρα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την αρχή ενός κύκλου επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν σε όλες τις Περιφέρειες των νησιωτικών Επιμελητηρίων για να συζητήσει τα προβλήματα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τα Επιμελητήρια, ώστε να ενισχύσουν τους επαγγελματίες. Κοινός στόχος και των δύο πλευρών αποτελεί η διεύρυνση λύσεων και προτάσεων για ουσιαστική στήριξη, μέσα από μία στενή συνεργασία με ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις, επισημαίνει ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

-Συνεδριάζει με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 10:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ).

-Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου, προσκαλεί στην 1η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Αειφορία και Εναλλακτικός Τουρισμός», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου και θα αρχίσει στις 11πμ στο Πνευματικό κέντρο. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και αφορά όλους τους επαγγελματίες στο τουρισμό. Για περισσότερες πληροφορίες στην αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου κ. Αθηνά Κάρδαρη, στο τηλ.: 26953-61315.

-Ο Δήμος Λευκάδας, ενημερώνει ότι και φέτος για 7η φορά ο Δήμος θα συμμετέχει στο «Let’s do it» Πανελλήνια Ημέρα Καθαρισμού, την Κυριακή 29 Απριλίου. Ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και όλους όσους επιθυμούν, «και όλοι μαζί»-όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει-«να καταφέρουμε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο καθαρίζοντας τον Δήμο μας, τις Δημοτικές Ενότητες (Καρυάς, Ελλομένου, Σφακιωτών, Απολλωνίων, Καλάμου και Καστού), τις γειτονιές, τα πάρκα, τα δάση, τις παραλίες, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς όπως κάθε χρόνο, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κάνει έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη παντός είδους απορριμμάτων έξω και γύρω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης, επίσης, απαγορεύεται να τοποθετούνται μέσα στις σακούλες απορριμμάτων σίδερα, πέτρες , μπάζα, γενικά οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα, λίπη –έλαια και γενικά ότι δημιουργεί προβλήματα στα συνεργεία και καταστρέφει τα μηχανήματα αποκομιδής, ενώ απαγορεύεται στα Φορτηγά Ι.Χ και Δ.Χ κλπ να αδειάζουν πάσης φύσεως απορρίμματα μπάζα κλπ σε δρόμους, πλατείες, ποταμούς, ρέματα, δασικούς και γενικότερα υπαίθριους χώρους. Τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό πρόστιμα κυμαίνονται από 200 έως 1.000€ με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής.

-Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ μπορούν να λάβουν πληροφορίες και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που δικαιούνται του ειδικού βοηθήματος, μετά τη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών. Το ειδικό εφάπαξ βοήθημα αφορά καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14.02.2018.

-Η πληρωμή του Διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων για το μήνα Μάρτιο 2018, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2671362703 κ. Καραδημήτρη Ιωάννα. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

-Ο Δήμος Κεφαλονιάς ενημερώνει τους επισκέπτες των σπηλαίων της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης ότι θα είναι ανοιχτά για το κοινό κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, μέχρι τέλος Απριλίου. Για το Μάιο θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

-Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το Γενικό Έγγραφο Τ01/652/34/2018 του ΕΦΚΑ που κοινοποιεί το έγγραφο του ΕΤΕΑΕΠ (84395/2018), σύμφωνα με το οποίο ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ χορηγεί αποκλειστικά την επικουρική σύνταξη όπως προβλέπεται στο άρθρο 96 παρ. 5 του Ν. 4387/16 και παύει να χορηγεί λοιπές παροχές πλην της επικουρικής σύνταξης, όπως έξοδα κηδείας, επιδόματα απολύτου αναπηρίας και προσαύξηση σύνταξης λόγω οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου- τέκνων).Πιο συγκεκριμένα, αιτήσεις για χορήγηση εξόδων κηδείας ή επιδομάτων απολύτου αναπηρίας που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 12/5/2016 κρίνονται με βάση το προϊσχύον νομικό πλαίσιο, ενώ η προσαύξηση της σύνταξης λόγω οικογενειακών επιδομάτων παύει να χορηγείται σε όσους η σύνταξή τους υπολογίζεται με τον νέο τρόπο του άρθρου 42 του Ν. 4052/2012, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από την παρ. 1 του άρθρου 96 του Ν. 4387/2016. «Είναι αδιανόητο να κόβονται τα επιδόματα από τις επικουρικές, που δίνονται ως η ελάχιστη στήριξη του Κράτους για την αναπηρία του ατόμου», επισημαίνει η Ε.Σ.ΑμεΑ.

-Ανακοίνωση ΕΣΑμεΑ: Εκδόθηκε η Προκήρυξη ΑΣΕΠ 4Κ με 15 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς: «Περιλαμβάνονται 10 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και άνω και 5 θέσεις για άτομο με αδερφό, σύζυγο, τέκνο με αναπηρία 67% ή και τέκνο ατόμου με αναπηρία 67% και άνω. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 30 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 15 Μαΐου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π.-Αίτηση για την Προκήρυξη 4Κ/2018-Τ.Θ. 14308-Αθήνα Τ.Κ. 11510. Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 18ης Μαΐου 2018, ημέρας Παρασκευής.

-Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χαμηλότερες εισφορές στον ΕΦΚΑ θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών μονάδων που έχουν ταυτόχρονα αγροτικό εισόδημα. Ειδικότερα ορίζεται πως ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με έως 5 δωμάτια σε όλη την Ελλάδα – ή από 6 έως 10 δωμάτια αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών – μπορούν να πληρώνουν αγροτικές εισφορές μόνο εφόσον, εκτός των τουριστικών καταλυμάτων, ασκούν παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα, για την οποία υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ως προερχόμενοι από τον πρώην Ο.Γ.Α. Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00-16:00) στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

-Συνελήφθη (16-4-2018) 45χρονος υπήκοος Αλβανίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπάκτου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

-Συνελήφθησαν (18-04-2018) στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 29χρονος υπήκοος Ερυθραίας, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικού- διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν, διαδοχικά στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, ο 23χρονος και ο 29χρονος, οι οποίοι επέδειξαν για να ταξιδέψουν πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

-Συνελήφθησαν, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, το χρονικό διάστημα του Μαρτίου 2018, συνολικά (525) άτομα και εξιχνιάστηκαν (125) υποθέσεις που αφορούσαν ανθρωποκτονία, κλοπές και διαρρήξεις, τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα. Αναλυτικά: Από τα (525) άτομα, συνελήφθησαν (211) στην Κέρκυρα, (150) στη Ζάκυνθο, (84) στην Κεφαλονιά και (80) στην Λευκάδα.

-Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κεφαλονιάς, ανακοινώνει, την παράταση των προθεσμιών υποβολής των αιτήσεων στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και τη Δράση 4.1.3. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, καθώς και στην προστασία του Περιβάλλοντος». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με:
κ.Νικόλαο Σουπιώνη 2661037000
κ. Ευθύμιο Σπίνο- Προϊστάμενος Δ/νσης 2661364711
για την Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
κ. Μαρία Αντωνάτου 2671360572 – 2671360576
για την ΠΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

-Υπογράφτηκε η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υποβολής της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος νέων γεωργών (Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020). Η 2η πρόσκληση εφαρμόζεται στις Περιφέρειες στις οποίες μετά την 1η Πρόσκληση προέκυψε υπόλοιπο δημόσιας δαπάνης, δηλαδή στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδος. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο . Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο υπάρχουν στην πρόσκληση του μέτρου η οποία έχει αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr -Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

-Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Μανώλιες» με το χορευτικό του «Ατζάρντο» στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στη διατήρηση και τη διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παράδοσης, διοργανώνουν το 2ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών αφιερωμένο στην Κεφαλονιά και Λευκάδα, με εισηγητή τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Τουλάτο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους παραδοσιακών χορών, χορευτές, μουσικούς και φίλους των παραδοσιακών χορών και της παραδοσιακής μουσικής γενικότερα. Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα της οργανωτικής επιτροπής: Αθηνά Δεπόντη – Σέλληνα 6932521962 – Σάντρα Μαρούδα 6984209348 – Μαύρα Κωστάκη 6971-914711.

-Ο Σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου του νησιού.

-Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της ΚΕΔΗΚΕ θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους σε δύο διαφορετικά διήμερα. Η πρώτη Παράσταση, «ΑΠΟΝΤΕΣ» του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥΛΕΑ, το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Απριλίου, στις 21:00 και την παράσταση «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» μια κωμωδία του ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ, Παρασκευή και Σάββατο 27&28 Απριλίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη, ωστόσο, η παράσταση «ΑΠΟΝΤΕΣ» είναι ακατάλληλη για Ανηλίκους. Μια Παράσταση που και τις δύο ημέρες, θα παρακολουθήσει ο ίδιος ο Συγγραφέας, δίνοντάς την ευκαιρία να απαντηθούν τυχόν ερωτήματά για το έργο. Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει, για όσους επιθυμούν, κυτίο οικονομικής βοήθειας για συμπολίτισσά μας, νέα Μητέρα, που θα υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εναλλακτικός τουρισμός, απεργια, ΠΝΟ, κερκυρα, αειφορία, τηλ, σχολεια, ρομα, κυα, νέα, εφκα, ΕΤΕΑΕΠ, επιδοματα, αμεα, εσαμεα, ΑΣΕΠ, μαΐου, ελλαδα, δραση, απε, θεατρο, ηλιθιοι, νηλ, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, δημοτικες εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, απεργια πνο, μετρο, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, καθαρα δευτερα, απεργια 8 μαρτιου, κλειστα σχολεια, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια 11 μαιου, θεματα πανελληνιων, αθηνα, συλληψεις, πανελληνιες 2012, Ημέρα της μητέρας, βασεις 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, εκλογες 2010 δημοτικες, ημερομήνια, αιτηση, αμεα, αυριανη, εθνικη, ημερησια, θεμα, κεφαλονια, λευκαδα, μητερα, μουσικη, πλαισιο, πτησεις, τηλεφωνο, ωρα, αγροτικη, αεροδρομιο, αρθρο, αιτησεις, αναπηρια, απε, ατομο, αφιερωμενο, γραφεια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δηλωσεις, δικτυο, δωματια, εγγραφο, ευκαιρια, υπαρχει, ελπιδα, ενημερωση, εξοδα, εσαμεα, εφαπαξ, ζακυνθο, ζητα, υπηρεσιες, ισχυει, ιωαννα, κοβονται τα επιδοματα, κυα, κωμωδια, μαΐου, μορφη, μαρια, νηλ, πακισταν, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, πλοια, προβληματα, πρωι, ρομα, σαββατο, συγκεκριμενα, σιδερα, συζυγο, συνταξη, σχεδιο, τηλ, τμημα, τριτη, υπηκοος, φορα, φορτηγα, ενωση, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, κυριακη, ογκο, πληροφοριες, σημαια, σωτηρης, θεματα, θεσεις, υλικα
Τυχαία Θέματα