ΕΡΤ1 – Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη»

01:54 20/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον Μίκη Θεοδωράκη, τον κορυφαίο – με όλη τη σημασία της λέξης – δημιουργό, είναι αφιερωμένη η μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και του κόσμου μέσα από τα σημαντικότερα έργα του. Τον λεβεντόκαρδο Κρητικό, τον χαρισματικό Έλληνα, τον oικουμενικό καλλιτέχνη.

Στα

τραγούδια λέμε ΝΑΙ, ειδικά όταν αποδίδονται από σπουδαίους ερμηνευτές στενά συνδεδεμένους με το ύφος αλλά και το ήθος του Μίκη, όπως οι: Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέτα, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Αναστασία Ζαννή, Κλεονίκη Δεμίρη, Νίκη Ντουσιοπούλου και Μαίρη Δούτση.

Δημιουργίες που ένωσαν Ανατολή και Δύση, έφεραν τους ποιητές στα χείλη των πολλών, έσμιξαν το λόγο και τις μελωδίες με την κοινωνία, άλλαξαν τη μοίρα της μουσικής και του τόπου μας.

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, άνθρωποι που γνωρίζουν σε βάθος το μεγαλείο της Τέχνης και του ανθρώπου, Θεοδωράκη. Ειδικότερα, καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι: Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Λιάνης, Μηνάς Βιντιάδης, Ευθύμης Ναυρίδης, Γιώργος Λογοθέτης, Κοσμάς Παυλόπουλος, Μπράχα Κοέν, Νίκη Παλληκαράκη και Χρήστος Παπανικολάου.

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης.

Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης.

Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά.

Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel.

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
στα τραγουδια λεμε ναι 20 απριλιου βιντεο καλιοπη βεττα, στα τραγουδια λεμε ναι 20 απριλιου βιντεο καλιοπη βεττα
Τυχαία Θέματα