Φορολογικές διευκολύνσεις για τους κατοίκους της Σαμοθράκης

11:00 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση με την οποία με την οποία: παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) τον Δήμο Σαμοθράκης, για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών,υπέγραψε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Επίσης αναστέλλεται η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης

οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Σαμοθράκη ,όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς χρειάζονται να γίνουν ισχυρές παρεμβάσεις και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες προκειμένου το νησί να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς. «Δεν είναι μια παρέμβαση των 100,των 200 η 500 χιλιάδων ευρώ, είναι παρεμβάσεις που χρειάζονται ισχυρά κονδύλια για να επαναφέρουμε τις υποδομές,» υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.
Εν τω μεταξύ κλιμάκιο του ΙΓΜΕ βρίσκεται από εχτές στο νησί καθώς στην περιοχή «Σελί» στον Ξηροπόταμο έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ρωγμές στο έδαφος και υπάρχει κίνδυνος να υποχωρήσει ένα τμήμα του . «Μόλις ολοκληρώσει την αυτοψία το ΙΓΜΕ τότε θα γνωρίζουμε για το τι πρέπει να γίνει σε εκείνο το σημείο ,» είπε ο κ. Πέτροβιτς.
Στη Σαμοθράκη βρίσκεται και κλιμάκιο του ΔΠΘ το οποίο ασχολείται με θέματα που έχουν σχέση με την διαχείριση των χειμάρρων και τα οποία όπως είπε ο Αντιπεριφεριάρχης Έβρου «παρουσιάζουν επικινδυνότητα ,λόγω του ότι δεν έχει γίνει ποτέ διευθέτηση των χειμάρρων τα τελευταία χρόνια.»
Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα