Γ. Στουρνάρας για έκθεση ΔΝΤ: «Δεν εφησυχάζουμε»

15:52 7/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ικανοποιημένος για τα εύσημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ήταν μια θετική έκθεση, αλλά δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε, σημειώνοντας,
επίσης, πως έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.

Σχετική είδηση: Πρόοδο για την Ελλάδα διαπιστώνει το ΔΝΤ-Αγκάθια και κρίσιμα ζητήματα
Χρονικό ορόσημο ο Μάιος του 2014, εκτιμά ο Γ. Στουρνάρας«Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε μεγάλη απόσταση ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε», τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση της 13ης Μαΐου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανέφερε, πως οι συνεδριάσεις του Eurogroup δεν είναι ποτέ τυπικές.

Την έκθεση του ΔΝΤ σχολίασε και η αντιπολίτευση.

«Αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΔΝΤ είναι πως τα τρία χρόνια του μνημονίου ήταν χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες και το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, οι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μονόδρομος για τη λύση του ελληνικού προβλήματος η διαγραφή του επαχθούς χρέους και η άρνηση πληρωμής των παράνομων τόκων στους πιστωτές και καταστροφείς μας» ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

«Η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά ψάχνει να βρει συγχωροχάρτι και υπερασπιστή της πολιτικής της στην έκθεση καλής διαγωγής που συνέταξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (...) Ο λαός μας λέει, δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.», τόνισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Καμιά πολιτική δύναμη, που υπηρετεί το στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, δεν μπορεί να διασφαλίσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση», αναφέρει το ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα