Γ. Βαρουφάκης: Συστημική κρίση σε όλη την Ευρώπη – Να πιέσουμε για μια νέα συμφωνία

17:29 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να συνασπιστούν οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη και να πιέσουν το πολιτικό σύστημα να δημιουργήσει μια νέα συμφωνία, υπογράμμισε σε σημερινή ομιλία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προσκεκλημένος ομιλητής της Διεθνούς Συνάντησης Περιοδικών Δρόμου, που άνοιξε σήμερα τις εργασίες της και θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναφερόμενος στις περσινές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα,

ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «πέρυσι επαναφέραμε την ελπίδα». «Ήμουν υπουργός Οικονομικών, που ποτέ δεν έδωσα ένα ευρώ σε κανέναν, δεν είχα τη δυνατότητα να αυξήσω τις συντάξεις ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα προσπαθούσα να κόψω όσα περισσότερα μπορούσα, όχι από τις συντάξεις, αλλά από τα έξοδα του κράτους. Περπατούσαμε στους δρόμους και είχαμε σχεδόν καθολική αποδοχή για έναν πολύ απλό λόγο, ότι αποκαταστήσαμε την αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό και την ελπίδα με το να λέμε στους δανειστές ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στη συνέχεια, κατά τον κ. Βαρουφάκη υπήρξε «διχασμός στην κυβέρνηση και γι’ αυτό αποτύχαμε». Και το αποτέλεσμα «αυτής της θεαματικής παραίτησης» ήταν όλες οι ελπίδες να διαψευστούν, υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα