Για την έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε από τα Τρίκαλα ο Φ. Πετσάλνικος

21:45 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Από τον ανένδοτο έως τον Ανδρέα Παπανδρέου» θα είναι το θέμα της έκθεσης, που θα γίνει και στα Τρίκαλα το τριήμερο 10, 11 και 12 Ιουνίου. Για την έκθεση το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» κ. Φίλιππος Πετσάλνικος

παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου από τα Τρίκαλα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου ο κ. Πετσάλνικος εξήρε την πολιτική προσωπικότητα και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, στην παιδεία, στην υγεία, στην ισότητα των δύο φύλλων, στην αποκέντρωση, στην οικονομία (χαρακτηριστικά τόνισε ότι το δημόσιο χρέος το 1989 ήταν στο 68% του ΑΕΠ), στην αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στην εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα, την πολιτική του στη Μέση Ανατολή, την διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στα οποία δεν αποκλείεται να παραστεί και ο κ. Νίκος Παπανδρέου θα γίνουν το Σάββατο, 11 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ανάντι στα Τρίκαλα, ενώ η έκθεση θα περιλαμβάνει ιστορικό υλικό από το 1961 – 1988, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, φωτογραφιών και χειρόγραφων του Γεώργιου Παπανδρέου.

The post Για την έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε από τα Τρίκαλα ο Φ. Πετσάλνικος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα