Γκραν Πρι Μονακό: Κυρίαρχος στις κατατακτήριες ο Ρικιάρντο

19:19 26/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull συνέτριψε τον ανταγωνισμό, κατακτώντας την πολυπόθητη pole position του Γκραν Πρι του Μονακό, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ήταν μόλις η δεύτερη pole position στην καριέρα του Αυστραλού πιλότου, μετά την πρώτη που είχε πετύχει και πάλι στο Μονακό, το 2016.

Η Red Bull είχε δείξει ότι ήταν ταχύτατη στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου καθ’όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί, που στοιχημάτιζαν ότι θα κλείδωνε την πρώτη σειρά της εκκίνησης στις κατατακτήριες δοκιμές. Αντ’αυτού, οι δύο «Κόκκινοι Ταύροι» βρέθηκαν να καταλαμβάνουν την πρώτη και την τελευταία θέση, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν δεν μπόρεσε να σημειώσει καν χρόνο, λόγω του ότι οι μηχανικοί του δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν εν καιρώ το μονοθέσιό του, μετά το ατύχημα που είχε στις ελεύθερες δοκιμές.

Έτσι η μάχη για τη δεύτερη θέση, έγινε μια υπόθεση ανάμεσα στους πρωτοπόρους του φετινού πρωταθλήματος, Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ. Τελικός νικητής, ο Γερμανός της Scuderia, ο οποίος πήρε τη θέση από τον Χάμιλτον μόλις στην τελευταία του προσπάθεια.

Ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari ήταν 4ος μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ενώ 6ος ήταν ένας εκπληκτικός Εστεμπάν Οκόν με Force India.

Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρες και Πιέρ Γκασλί συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Μονακό, σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD, καθώς και από το ert.gr. H ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 16:00.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα