Η νέα φωτιά “αποτέλειωσε” Μόρια – Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς στέγη

09:03 10/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

12.5 χιλιάδες πρόσφυγες στο δρόμο μετα την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από τις προχθεσινές φωτιές. Χθες το βράδυ νέες εστίες κατέκαψαν ότι είχε μείνει από τον καταυλισμό. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες η Λέσβος.

Σε πλοία θα φιλοξενηθούν προσωρινά κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς . Το Νήσος Χίος  έφτασε  πριν από λίγη ώρα στο Σίγρι και θα στεγάσει 1000 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Δυο αρματαγωγά θα φτάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρα για να στεγάσουν άλλους 1000 πρόσφυγες και μεταναστες. Χιλιάδες ωστόσο θα παραμείνουν άστεγοι αφού

οι υπόλοιπες σκηνές που σκόπευε να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο κάηκαν χθες το βράδυ και απαιτείται νέος σχεδιασμός.

Κάτοικοι και  τοπικές αρχές διαμηνύουν να μην ξαναδημιουργηθεί  το ΚΥΤ της Μόριας ενώ χθες κάτοικοι των Κεραμιών συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην στρατόπεδο στο Κλιτς που φήμες το ήθελαν να χρησιμοποιηθεί για προσωρινό χώρο διαμονής αιτούντων άσυλο.

Σε σύσκεψη των δημάρχων και της περιφερειακής αρχής με τον Υπουργό εσωτερικών, φαίνεται να ξαναέπεσε στο τραπέζι το θέμα της Καράβας, με απειλές για για ενοποίηση ξανά του δήμου Λέσβου!

Δεν θα μετακινηθούν πρόσφυγες και μετανάστες εκτός νησιού για τον κίνδυνο διασποράς του ιού, τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης .

8 από τους 35 πρόσφυγες που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό έχουν εντοπιστεί, καθώς και επαφές τους,  αναζητούνται οι υπόλοιποι

Ένταση τη νύχτα όταν μεγάλος αριθμός  προσφύγων που βρίσκονταν στο δρόμο έξω από την Παναγιούδα,  ήθελε να μετακινηθεί προς την πόλη, εμποδίστηκαν απο την αστυνομία

Στη Μυτιλήνη έφτασαν  με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου μεγάλος αριθμός σκηνών

308 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, χθες και σήμερα τα ξημερώματα , ενώ πριν από λίγη ώρα  ταξίδεψαν και τα υπόλοιπα 75 παιδιά. Ελέγχους στα παιδιά διενέργησε ο ΕΟΔΥ ενώ όπως ανακοίνωσε χθες και ο πρόεδρος του , οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στον ντόπιο πληθυσμό.

 

 

 

The post Η νέα φωτιά “αποτέλειωσε” Μόρια – Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς στέγη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα