Ισπανία: Οι δόσεις εμβολίου που περισσεύουν θα στέλνονται σε χώρες που τις έχουν ανάγκη

16:40 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

ανταπόκριση από την Ισπανία για την ΕΡΤ: Δώρα Μάκρη

Το “Σχέδιο Πρόσβασης στον Εμβολιασμό Αλληλεγγύης” ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με στόχο την αποστολή δόσεων εμβολίων που περισσεύουν σε άλλες χώρες που τις έχουν ανάγκη.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «η φτώχεια ή το επίπεδο εισοδήματος δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στον εμβολιασμό», ενώ προβλέπει ότι υπάρχουν ακόμη πολύ σκληροί μήνες στον αγώνα κατά του κορονοϊού. «Μόνο ο μαζικός εμβολιασμός μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς την ομαλότητα

που θέλουμε τόσο πολύ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας το σχέδιο που ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών και υπενθυμίζοντας ότι η Ισπανία εργάζεται για να ανοσοποιήσει τον πληθυσμό τόσο στην διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η Ισπανία είναι ήδη η ένατη χώρα στον κόσμο στη διαδικασία εμβολιασμού και έχει δεσμευτεί για την εγγύηση της διαθεσιμότητας του εμβολιασμού σε παγκόσμια κλίμακα. Από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει ως τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση με 7 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρίες στην Ισπανία αντιστοιχούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κάτι που σημαίνει ότι είναι υπεραρκετός ο αριθμός για τα 47 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα