Κ. Μπαργιώτας: «Εγκαταλείφθηκε» το πρώην Βασιλικό κτήμα στο Πολυδένδρι Αγιάς

12:12 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το πρώην Βασιλικό κτήμα στο Πολυδένδρι Αγιάς μετά την παραχώρησή του στο κράτος. Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του στον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο βουλευτής του Ποταμιού Λάρισας Κων/νος Μπαργιώτας.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο απηύθυνε το ερώτημα ο κ. Μπαργιώτας δήλωσε «αναρμόδιο» και παρέπεμψε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον

κ. Μπαργιώτα η απάντηση που έλαβε αναφέρει πως «το μόνο πρόβλημα στη διαχείριση του Κτήματος, είναι η έλλειψη πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι αν υπήρχαν αυτοί, όλα θα λειτουργούσαν στην εντέλεια».

Σχολιάζοντας την κατάσταση ο βουλευτής Λάρισας αναφέρει «Η τοπική δασική υπηρεσία κάνει όντως το καλύτερο που μπορεί με τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή της, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία που θα επιτρέψουν η εργασία τους να έχει κάποιο αντίκρισμα. Η εποχή του παντοδύναμου κράτους που μπορούσε να δίνει απλόχερα χρήματα έχει περάσει και πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από χώρες που αξιοποιούν τουριστικά στο έπακρο την πολιτιστική τους κληρονομιά, όπως η Ιταλία και η Αυστρία και έχουν προχωρήσει στην ανάμιξη των ιδιωτών στα μεγάλα Μουσεία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα