Κ. Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη «ειδικό σχέδιο για τα νησιά που έχουν χτυπηθεί από το προσφυγικό κύμα»

00:07 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι εδώ για να στηρίξω τη Χριστιάνα Καλογήρου που θα είναι και πάλι περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου», είπε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη , καλώντας τις δυνάμεις της ΝΔ να αφήσουν τις όποιες αντιπαραθέσεις και να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη στις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ

Βορείου Αιγαίου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Λέσβου, Χίου και Σάμου , οι βουλευτές Χίου Νότης Μυταράκης και Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει τις κεντρικές επιλογές του κόμματος και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στη Μυτιλήνη βρέθηκαν επίσης ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και οι δήμαρχοι Χίου, Μανόλης Βουρνούς και Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ .

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε ένα ειδικό σχέδιο που θα αναπτυχθεί στα νησιά που χτυπήθηκαν από το προσφυγικό, όταν η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δε διαχειρίστηκε σωστά το προσφυγικό, « έδειξε παντελή αδιαφορία στις τοπικές κοινωνίες και εφάρμοσε τη λογική των αφύλακτων συνόρων. Η πολιτική που ακολούθησε , ήταν μείγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και απανθρωπιάς. Απανθρωπιάς γιατί είναι εκείνοι που επέτρεψαν στη Μόρια να φτάσει σε αυτό το σημείο, που δε μπορεί τρία χρόνια τώρα να συνδεθεί το αποχετευτικό δίκτυο με τον βιολογικό της πόλης».

Είναι άδικο αυτή να συνδέεται η εικόνα των νησιών μόνο με το προσφυγικό, είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα εφαρμόσουμε μία στοχευόμενη επικοινωνιακή εκστρατεία που θα το αλλάζει αυτό, αλλά και μέτρα που θα βοηθήσουν αυτά τα νησιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην διάσπαση του δήμου Λέσβου « είχαμε εκφράσει την αντίδρασή μας για την ενοποίηση του νησιού σε ένα δήμο, όμως η απόφαση της κατάτμησης προεκλογικά έγινε για να ικανοποιήσει την πολιτική πελατεία της κυβέρνησης . Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι γίνεται με καλή πρόθεση. Αυτή η κατάτμηση έτσι όπως γίνεται θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πορεία.

Μίλησε και για την γενικότερη πολιτική κατάσταση και έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα βρει τη ΝΔ κυβέρνηση .

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το ΚΥΤ της Μόριας όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Γιάννη Μπαλμπακάκη για την διοίκησή του και στη συνέχεια συνάντησε σε ένα ούζο σε παραδοσιακό καφενείο της πόλης ποτοποιούς , αγρότες και παραγωγούς του νησιού όπου συζήτησαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και το πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα της ΝΔ.

The post Κ. Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη «ειδικό σχέδιο για τα νησιά που έχουν χτυπηθεί από το προσφυγικό κύμα» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα