Κ. Τζαβάρας: Η δημοκρατία δυναμώνει όταν οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια (audio)

14:59 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επικοινωνιακή κατανάλωση για πρωτόλειες σκέψεις του Πρωθυπουργού και κοινοτοπία για ζητήματα που ήδη προβλέπεται από το νόμο η δημόσια διαβούλευση αν πρόκειται να αλλάξουν» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας την πρόταση του κ.Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση, μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

«Εκφράζω τη λύπη μου για την

παραχώρηση του περιστυλίου της Βουλής για μια διαδικασία που θα έπρεπε να γίνεται μέσα στο Κοινοβούλιο. Θα ήθελα από τον Πρωθυπουργό, είπε ο κ. Τζαβάρας, να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση μέσα από το Κοινοβούλιο και όχι έξω από αυτό. Και μάλιστα για ζητήματα που ήδη ισχύουν και στα οποία, ανέφερε ο κ. Τζαβάρας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε πίσω όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου ή ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας».

Στην επισήμανση ότι η προτεινόμενη διαδικασία προϋποθέτει άνοιγμα σε μιά ευρύτερη συμμετοχή του λαού, ο κ. Τζαβάρας διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο λαός είναι ήδη παρών μέσω της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας που είναι και το πολίτευμα της χώρας. Υπογράμμισε δε ότι η φράση του Πρωθυπουργού «από το λαό με το λαό για το λαό» παραπέμπει στη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν το 1863 κατά τη διάρκεια του αιματηρού αμερικανικού εμφυλίου και καλό είναι να μη θίγουμε τέτοια ζητήματα.

Όσον αφορά τη θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που θα δώσει διέξοδο σε πολλά ζητήματα ελέγχου της συνταγματικότητας πράξεων και νόμων.

Τέλος, σχετικά με την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης το πρώτο επτάμηνο του 2015, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι πρόκειται για μία σκοτεινή περίοδο που οδήγησε σε τραγωδία και δυσβάστακτες οικονομικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα και προς αυτό το σκοπό θα πρέπει να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος για να ειπωθεί η αλήθεια στους πολίτες. Η δημοκρατία δυναμώνει όταν οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα