Καλαμάτα: Χρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο ζητούν οι επαγγελματίες της παραλίας

11:41 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χρόνο, μέχρι το Σεπτέμβριο, ώστε να συμμορφωθούν με όσα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρήση χώρων στον αιγιαλό (από το ύψος της «Roma pizza» και τη Δυτ.Παραλία), ζητούν οι επαγγελματίες της παραλίας της Καλαμάτας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της Παραλίας, Ανδρέας Ζαγάκος τα χρονικά περιθώρια που ορίζει η ΚΥΑ είναι αφενός εξοντωτικά

και αφετέρου ανεφάρμοστα. Εξοντωτικά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για νέες δαπάνες προσαρμογής στη νέα ΚΥΑ, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων στον αιγιαλό και έχουν ήδη δαπανηθεί σοβαρά ποσά αλλά και επειδή το πρόστιμο, στην περίπτωση της μη προσαρμογής, είναι τριπλάσιο σε σχέση με το πρόστιμο της προηγούμενης ΚΥΑ. Ανεφάρμοστα γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει τεχνική δυνατότητα να γίνουν έγκαιρα οι απαιτούμενες προσαρμογές στα δεκάδες καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, σε καταστημα της οδού Ναυαρίνου,οι επαγγελματίες της παραλίας, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, συναντήθηκαν και συζήτησαν για τη νέα ΚΥΑ και τις αλλαγές που φέρνει. Τη συζήτηση παρακολούθησαν, προκειμένου να ενημερωθούν και να παρέμβουν για την εύρεση λύσεων στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολυχρονόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Παύλος Γκραίκης. Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Ηλίας Κουτίβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα