Καλαμάτα: Εορτασμός Υπαπαντής

10:26 5/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πλήθος κόσμου και αναφορές των παριστάμενων πολιτικών στο ζήτημα των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο εορτασμός της πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής του Σωτήρος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να εμπνέει σε όλους μας, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, δύναμη, σύνεση και αρραγή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και των εθνικών μας παρακαταθηκών. Εύχομαι επίσης να οδηγεί την πορεία του λαού και του έθνους μας προς στην κατεύθυνση της υπεράσπισης

της πατρίδας και της επιτέλεσης της αποστολής μας σύμφωνα με την ιστορία μας και τον προορισμό μας στο πλαίσιο της μεγάλης της ευρωπαϊκής μας οικογένειας και της διεθνής κοινότητας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Από την εποχή του Ιουστινιανού η Υπαπαντή είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το έθνος μας στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά. Εύχομαι σε όλους και σε όλες χρόνια πολλά».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε «Εμείς είμαστε μια πολιτική δύναμη που δεν θέλει να αφήνει τα εθνικά ζητήματα στο τέλμα και στην αδράνεια. Επιδιώκουμε μια εθνικά συμφέρουσα λύση που σηματοδοτείται και από το τέλος του ονοματολογικού και από το τέλος του αλυτρωτισμού, με ένα όνομα που θα διακρίνει την ιστορική ελληνική Μακεδονία, απ’ το γειτονικό κράτος, θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή ως ενός παράγοντα σταθερότητας για όλα τα Βαλκάνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα