Καλαμάτα: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» για τα σκουπίδια, κηρύχθηκε ο δήμος Δυτ. Μάνης

10:30 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκτός ορίων βρίσκονται κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες των περιοχών του δήμου Δυτικής Μάνης που βλέπουν για μια ακόμα φορά, μεσούντως του καλοκαιριού, τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους της Καρδαμύλης, της Στούπας, του Ακρογιαλίου, του Κάμπου και άλλου.
Ήδη χθες, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη με την οποία «κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος, λόγω επικίνδυνης ρύπανσης από τα απορρίμματα με κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Η απόφαση του περιφερειάρχη, αναφέρει επίσης

πως «το χρονικό διάστημα ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι για έξι μήνες, έως τις 24 Νοεμβρίου 2016. Μετά το πέρας το καθορισθέντος χρόνου θα γίνει αυτόματα, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης».
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει αποφασίσει ήδη να μισθώσει ακίνητο για την προσωρινή εναπόθεση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων τώρα που η κήρυξη της περιοχής, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας «άτυπης» χωματερης στην περιοχή, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα