“Κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα των δήμων δεν θα καθαρίσει σχολεία”

21:08 5/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και θεσμοθετημένες διατάξεις καταστρατηγούνται, αυτή τη δύσκολη για όλους μας, περίοδο της πανδημίας του κορονοϊου”, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, αναφορικά με την εφαρμογή, μετά την ψήφιση της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με τίτλο «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μεταξύ άλλων σημειώνει και

υπογραμμίζει ότι:

“Από την μία η κυβέρνηση βάζει από την πίσω πόρτα τους εργολάβους στους Δήμους με συνοπτικές διαδικασίες, με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες και την έλλειψη προσωπικού και την ίδια στιγμή δίνει την δυνατότητα σε Δημάρχους, να μεταφέρουν εργάτες Καθαριότητας από τον Οδοκαθαρισμό και την αποκομιδή απορριμμάτων, στη Καθαριότητα Σχολείων, χαρακτηρίζοντάς τους ουσιαστικά και… πλεονάζων προσωπικό!!!
Και είναι μάλιστα η ώρα, μιας και η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αυξημένη ανάγκη καθαριότητας των σχολικών κτιρίων μιας υπηρεσίας ιδιαίτερα κρίσιμης για την υγεία των παιδιών, όχι μόνο σήμερα αλλά διαχρονικά, να προχωρήσει τώρα στην μονιμοποίηση των Σχολικών Καθαριστριών που εργάζονται ως συμβασιούχοι σε συνθήκες εκμετάλλευσης 10, 15 ακόμη και 20 χρόνια, πολλές φορές σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, με μισό μισθό και μισή ασφάλιση. Οι ανάγκες είναι πάγιες, διαρκείς και πρέπει να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό!!!
Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση με την διάταξη αυτή, την μόνη ανάγκη που προσπαθεί να εξυπηρετήσει είναι την εμμονή της στο ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα”.

Τέλος, κάνει σαφές ότι κανένας εργαζόμενος του τομέα της καθαριότητας δεν θα απασχοληθεί στην καθαριότητα των σχολείων,  πολύ δε περισσότερο, όταν οι ανάγκες μπορούν  να υπερκαλυφθούν από το υφιστάμενο στο τομέα αυτό προσωπικό, ενώ παράλληλα καλεί  όλους τους Δημάρχους του Νομού Μαγνησίας, να προσλάβουν, αν αυτό απαιτηθεί, έκτακτο προσωπικό  τετράμηνης διάρκειας (με βάση τις δυνατότητες του ήδη υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου).
Η ανακοίνωση, κλείνει με το κάλεσμα προς  τους εργαζόμενους να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και να ειδοποιήσουν το Σύλλογο σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα