Κανονικά γίνεται και πάλι η αεροπορική μεταφορά ύποπτων δειγμάτων από τα νησιά

00:01 23/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αεροπορικώς μεταφέρονται και πάλι από σήμερα από τη Μυτιλήνη τα ύποπτα δείγματα προς έλεγχο για κορονοϊό μετά την παρέμβαση του υπουργείου υγείας και του ΕΟΔΥ στην αεροπορική εταιρεία που αρνήθηκε την Παρασκευή να μεταφέρει τρία δείγματα στην Αθήνα τα οποία και κατεστράφησαν .

Για το θέμα σε συνεχή επικοινωνία

με το υπουργείο βρισκόταν ο διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου ο οποίος όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι είχε φροντίσει να φύγουν με το καράβι τα δείγματα αν παρέμενε στην αρχική της απόφαση η αεροπορική εταιρεία.  Ωστόσο δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της διαδικασίας και σήμερα το απόγευμα τα ύποπτα δείγματα ταξίδεψαν με το αεροπλάνο για το ινστιτούτο Παστέρ. Παραμένει πάντως ένα το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, η 40χρονη γυναίκα από το Πλωμάρι, η οποία έχει συμπληρώσει 15 μέρες νοσηλείας.

Η άρνηση της Aegean  Airlines σε αυτή τη δύσκολη για όλους στιγμή να συνεχίσει να μεταφέρει τα ύποπτα δείγματα από τα νησιά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις . Το θέμα γνωστοποίησε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς που καλεσε την ηγεσία του Υπουργείου «να λήξει τώρα αυτή την επείγουσα εκκρεμότητα και να παρουσιάσει (αν έχει) το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά μας».

Να σημειωθεί ότι μειώθηκαν οι αεροπορικές πτήσεις από και προς τα νησιά σε μία ανα εταιρεία .

The post Κανονικά γίνεται και πάλι η αεροπορική μεταφορά ύποπτων δειγμάτων από τα νησιά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα