Κεφαλονιά: 24ωρη παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία

16:15 1/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης παν-δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ταυτόχρονα καλεί όλα τα συνδικάτα του δημόσιου στο Νομό να πάρουν τέτοια απόφαση.

«Να την οργανώσουμε αποφασιστικά, με αιτήματα αιχμής την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ

με αυτό το μισθό, την αντίθεση στην κατάργηση των βαρέων, τους μόνιμους διορισμούς σε παιδεία – υγεία – ΟΤΑ, την αντιπαράθεση με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και την αξιολόγηση. Την κατάργηση του νόμου Βρούτση (4172/13) με τον οποίο η κυβέρνηση πλέον καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με βάση τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας και καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων, άμεση επαναφορά όλων των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητάς τους, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», επισημάνει σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΝΤ Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, η ΓΣ καλεί σε οργάνωση συσκέψεων ανά σωματείο, σε Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς και θα συντονιστεί σε κεντρική συνδικαλιστική σύσκεψη στο Νομό με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα