Κέρκυρα: Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία – Οι δυσκολίες για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

14:37 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία ξενοδοχεία έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα ανοίξουν αυτή την τουριστική περίοδο και ίσως ακόμα τρία σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους εργαζόμενους. Αυτό δήλωσε ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό.
Το σωματείο των ξενοδοχουπαλλήλων έχει πλέον αλλάξει το καταστατικό του και περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν μέλη του εκτός από τους 6.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και οι 12.000 περίπου εργαζόμενοι

στα τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, μπαρ και άλλα συναφή επαγγέλματα του τουρισμού.

Οι «προνομιούχοι» εργαζόμενοι θα είναι φέτος όσοι δουλεύουν στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά λεωφορεία γιατί οι ρυθμίσεις για αυτούς είναι καλύτερες. Οι υπόλοιποι – αν δεν ανοίξουν έστω για 50 εργάσιμες οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται – θα πρέπει να αρκεστούν στο τρίμηνο επίδομα Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και στη συνέχεια δεν θα έχουν δικαίωμα ανεργίας το χειμώνα.

Το σωματείο έχει προγραμματίσει μεγάλο αριθμό ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε όλη την Κέρκυρα. Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο, αύριο θα ξεκινήσουν από τη Λευκίμμη στις 5.00 μμ (στο γυμνάσιο- λύκειο), στις 6.00 στο Περιβόλι, στις 7.00 στις Αργυράδες (γυμνάσιο) και στις 8.00 στον Άη Μαθιά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα