Κέρκυρα: Νέα ανακοίνωση Υδραίου για τα σκουπίδια

14:50 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου σύμφωνα με την οποία ζητάει να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Η ανακοίνωση Υδραίου είναι η εξής:

«Η Κέρκυρα βουλιάζει από τα σκουπίδια, σε κάθε γωνιά του νησιού βλέπουμε εικόνες που ποτέ δεν είχαμε ζήσει, εικόνες που μας προσβάλλουν

όλους, δυσφημούν το νησί μας και συνιστούν απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Το πρόβλημα εκτός από την διαχείριση και εναπόθεση, έγκειται πλέον και στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει.
Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Κέρκυρα δεν έχει δημοτική αρχή που να μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ το διχαστικό και συγκρουσιακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο θέμα των απορριμμάτων, οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο το νησί μας με παράπλευρη απώλεια τον τουρισμό μας και πρώτα απ ‘όλα την υγεία μας.
Καλώ, λοιπόν, το Δήμαρχο, να ζητήσει από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Είναι η μόνη λύση για να εφαρμοστούν έκτακτες λύσεις στο ζήτημα της αποκομιδής, της επεξεργασίας και εναπόθεσης των απορριμμάτων, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Η σημερινή μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά στην Κουλούρα που ξεκίνησε από ανεξέλεγκτους συσσωρευμένους σωρούς απορριμμάτων, καθιστούν το αίτημα της παράταξής μας επιτακτικό, επίκαιρο και αναγκαίο!
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση και λήψη μέτρων, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και ηθικό καθήκον μου εκπροσωπώντας την παράταξη μου και μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μου, να μεταβώ στην κα Εισαγγελέα Εφετών ζητώντας να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, από τους ανεξέλεγκτους σωρούς σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους δρόμους και σε κάθε κατοικημένη περιοχή του Δήμου μας.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα, Υδραίου,kerkyra, ydraiou