Κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο

18:16 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Εκατοντάδες συμβασιούχοι από δήμους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Κρήτης, που παραμένουν στη θέση τους με δικαστικές αποφάσεις συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και η ΑΔΕΔΥ
πραγματοποίησε το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και εξήγγειλε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής 28 του μηνός κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στις προωθούμενες απολύσεις στους ΟΤΑ, προκήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας, από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του Αντώνη Μανιτάκη και επευφημίες υπέρ του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πάντως, το θέμα της ισχύος των προσωρινών διαταγών δεν έκλεισε με την απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Μετά το Πάσχα, ο Υπουργός δικαιοσύνης θα καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα καταργεί μεν τις προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων, θα εμποδίζει όμως την κατάχρηση τους.

Στο πολυνομοσχέδιο παραμένουν, επίσης, διατάξεις για την επίσπευση του πειθαρχικού ελέγχου, όπου τίθενται πλέον σαφείς προθεσμίες για τη λήψη αποφάσεων από τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν απόφαση μέσα σε 2 ή 4 μήνες αν απαιτείται προανάκριση, από την παραπομπή.

Αν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες, θα είναι τα ίδια τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου πειθαρχικά υπόλογα.
Αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ - Συλλαλητήριο την Κυριακή έξω από τη Βουλή
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης πραγματοποίησε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να συναντηθεί μόνο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς είχε ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

Η ΑΔΕΔΥ, αντιδρά σε διατάξεις που προβλέπουν απολύσεις εργαζομένων του Δημοσίου και την υπαγωγή άλλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών.

Για την Κυριακή έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής 28 Απριλίου, την ώρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα