Κ.Μητσοτάκης: Σε αποικία λιτότητας μετατρέπεται η πατρίδα μας (video)

21:01 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. «Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο, το πιο βαρύ και άδικο. Για πρώτη φορά φορολογείτε συμπολίτες μας που βγάζουν 500€ το μήνα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας παράλληλα: «Όχι στην Ελλάδα των συσσιτίων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο» «Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά. «Τα αντίμετρα είναι απλά το περιτύλιγμα του πακέτου των μέτρων, ξέρετε πολύ καλά οτι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στα μέτρα παρά μόνο στα αντίμετρα και σημείωσε πως δεν υπάρχει πουθενά ρητή δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν μειωθεί το χρέος.

«Αφιερώσατε την ομιλία σας στα αντίμετρα. Για το αφορολόγητο θα μας πείτε κάτι; Για τη μείωση των συντάξεων θα μας πείτε; Για την αύξηση των εισφορών»;
Σχετικά με το χρέος ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε σημεία του μνημονίου που αναφέρουν ότι το χρέος έχει βελτιωθεί ως αποτέλεσμα του PSI του 2012. Παρουσίασε και την έκθεση βιωσιμότητας του 2014 του ΔΝΤ για το χρέος που ήταν θετική, ενώ αντίθετα προβλέπει εκτόξευση στην έκθεση του 2016.
«Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Εσείς έχετε πει κάτι για τον δημαγωγικό λαϊκισμό σας» ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε.

Απαντώντας στις προσωπικές αναφορές και ειδικότερα στη φράση τσάμπα μάγκας, δήλωσε: «Τσάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώση του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που έλεγε δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στους φόρους. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική».
Αλλά και για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί στρατηγικού αδιεξόδου είπε: «Αν είστε σίγουρος ότι η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτοεγκλωβισμένος στην στρατηγική του ψευδοπροφήτη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα