Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:05 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 22-05 2017

Αστυνομικό Δελτίο
23χρονη νεκρή στην ΕΟ Ξάνθης-Καβάλας
Μια 23χρονη κοπέλα που αγνοείτο από τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της ίδιας μέρας, από την Αστυνομία της Ξάνθης στην Εθνική Οδό Ξάνθης Καβάλας, στο ύψος του Πετροχωρίου.
Η άτυχη κοπέλα επέστρεφε την Καβάλα, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Το ασημί yaris, ξέφυγε από την πορεία

του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και μπήκε σε χωράφι με θάμνους και ελιές, που μετά από διαδοχικές ανατροπές το ΙΧ κατέληξε δεκάδες μέτρα μακριά από το δρόμο ενώ οι πυροσβέστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν από την Αστυνομία της Ξάνθης, ανέσυραν το πτώμα της άτυχης κοπέλας αρκετά μέτρα μακριά από το ΙΧ.
Οι δικοί της αναζητούσαν τα ίχνη της άτυχης κοπέλας από τα ξημερώματα καθώς η τελευταία της επικοινωνία ήταν μετά τις 4 το πρωΐ.Το απόγευμα της Κυριακής η εξαφάνισή της δηλώθηκε και στην Ξάνθη και λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες διέκρινε τα σημάδια στο δρόμο και το ΙΧ.
Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη, μέσα σε πυκνή βλάστηση και η οπτική επαφή με το ΙΧ ήταν σχεδόν αδύνατη από την Εθνική Οδό. Το τραγικό έργο της αναγνώρισης ανέλαβαν οι δικοί της που κλήθηκαν στη σημείο μετά τον εντοπισμό του πτώματός της.

ΔΠΘ
Στην Ιστορία των πετυχημένων συνεδρίων και το 25 του ΤΕΦΑΑ
Επιτυχημένο και το 25ο συνέδριο που διοργάνωσε το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Τις καλύτερες εντυπώσεις πάλι απεκόμισαν οι σύνεδροι για τις επιστημονικές ανακοινώσεις και τα στρογγυλά τραπέζια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Επίσκεψη Γ.Γ. Αθλητισμού στο Πανθρακικό Στάδιο
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιωάννης Συναδινός, επισκέφθηκε το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής. Σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τη διοίκηση του Σταδίου τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του ως πόλος έλξης για άθληση και ψυχαγωγία χιλιάδων κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων . «Στην αναγκαιότητα να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητες, για την αναβάθμιση των γηπέδων και των άλλων χώρων που για πολλά χρόνια είχαν αφεθεί στην τύχη τους», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Ο κ. Συναδινός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα της γραμματείας Αθλητισμού, όπως η αναβάθμιση των τεσσάρων γηπέδων του τένις με επανατοποθέτηση καινούργιων δαπέδων ,η αναμόρφωση των τριών γηπέδων (του μπάσκετ,βόλεϋ και χάντμπολ) με την τοποθέτηση τάπητα, η επέκταση του φωτισμού κ.α.

Ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο στην Ξάνθη
Πετυχημένο και το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Nottingham Trent University της Αγγλίας, στην Ξάνθη.
Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας εστίασε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες εστιάζουν στους τρόπους εκκίνησης/επέκτασης μιας νεοφυούς (start up) επιχείρησης σε διεθνείς αγορές.
Στο πλαίσιο του σχολείου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν στην ανάπτυξη στρατηγικών διεθνοποίησης για νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

Κόμματα
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 9 Ιουνίου στην Ξάνθη
Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος(ΚΚΕ) Ελλάδας ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων θα επισκεφτεί την Ξάνθη στις 9 Ιουνίου την Παρασκευή.
Οι βουλευτές ζητούν επέκταση της δορυφορικής πρόσβασης σε Δράμα-Καβάλα
Ερώτηση, σχετικά με την «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜ-Θ με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη.
Οι βουλευτές ζητούν να επεκταθεί το πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην ορεινή Ξάνθη και στα ορεινά των Νομών Καβάλας και Δράμας.
Στο μεταξύ ξεκίνησε η διάθεση της Eπιδοτούμενης υπηρεσίας Nova Freeview προς όλους τους δικαιούχους της δράσης «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μονίμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι δικαιούχοι των Νομών Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης θα μπορούν να εξυπηρετούνται αποκλειστικά μέσω της Nova.

Aυτοδιοίκηση
Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα και αύριο Τρίτη.

Επιστολή Χρήστου Τρέλλη για τα διόδια
Επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων απέστειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης, με την οποία γνωστοποιεί την αντίθεσή του στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο προσπαθούν να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στη διατήρηση και επιβολή νέων διοδίων. «Κανένας σύλλογος , σωματείο , μαζικός φορέας να μην γίνει συνυπεύθυνος στο έγκλημα του νέου χαρατσώματος, που έχουν συνομολογήσει σε βάρος του λαού της περιοχής», τονίζει καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Τρέλλης.

Ανακοίνωση Σπάρτακου για τα «χρώματα της Τουρκίας»
Ανακοίνωση για την έκθεση Ζωγραφικής Νοσοκομείου της Άγκυρας με τίτλο «Τα χρώματα της Τουρκίας» που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή εξέδωσε η δημοτική παράταξη Σπάρτακος.
«Τέτοιες μέρες που τόσος λόγος γίνεται για την ευθύνη του Κεμάλ στην εξολόθρευση του ποντιακού ελληνισμού, μας έφεραν μέσα στην Κομοτηνή πίνακα με θέμα αυτόν!», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Σε συγκεκριμένες μέρες του χρόνου, συν πλην μία μέρα, ας μην γίνεται τίποτε με τουρκικό χρώμα στη χώρα μας».

Ομιλίες για γονείς
Ομιλίες απευθυνόμενες στους γονείς και εκπαιδευτικούς στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς θα πραγματοποιήσουν το ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής», σε συνεργασία με τη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, και πιο συγκεκριμένα με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.
Σήμερα στον 5ο Παιδικό Σταθμός (επί της οδού Ολύμπου 1), στις 19:00 μ.μ., με θέμα «Το Παιδί και το διαδίκτυο: ο λόγος ως γέφυρα».
Οι ομιλίες θα γίνουν από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές καθώς επίσης θα παρίστανται και Ασκούμενοι Κοινωνικοί Λειτουργοί οι οποίοι θα λύσουν κάθε απορία.

Σύλλογοι
Ο Σύλλογος Ποντίων της Ξάνθης τίμησε τη μνήμη της Γενοκτονίας
Με κάθε επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της 19ης Μαΐου στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.
Στην εκδήλωση που περιελάμβανε ομιλίες, απαγγελίες, τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου και μουσική υπό τους ήχους της λύρας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, o Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης και άλλοι επίσημοι.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 41, 35, 37, 30 (άντρες) και μία 33χρονη (γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση.

Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή, η οποία επιχείρησε να προμηθεύσει με ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 53χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 19χρονο ημεδαπό, κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, καβαλα, yaris, εκαβ, ξανθη, ιουνίου, ελλαδα, συριζα, nova, μαΐου, απεργια, νπδδ, μνήμη, συμμετοχή, συλληψεις, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, δραμα, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, βουλευτες, μνήμη, δημοκριτειο, τμημα φυσικης, αστυνομια, εθνικη, εκαβ, θεμα, ιχνη, μνημειο, μουσικη, μπασκετ, νπδδ, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, τυχη, υψος, χρωματα, ασημι, γινει, γινεται, γονεις, διοικηση, διαδικτυο, εγινε, ευκαιρια, εκθεση, ελξης, εργα, επικοινωνια, ερευνες, ευθυνη, κεμαλ, λυρας, μαΐου, μακρια, νικο, ξημερωματα, παιδι, ρευμα, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σημαδια, σπαρτακος, σχολειο, σωματειο, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, χρηστος, χρωμα, ιωαννης, ωρες, αγορες, δημητρης, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κοπελα, κωστας, ξεκινησε, yaris
Τυχαία Θέματα