Κομοτηνή: Alma Libre, μια δεκαετία με Tango και Salsa

10:02 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Alma Libre γιορτάζει! Δέκα χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας, δέκα χρόνια χορεύοντας Tango και Salsa. Ο Σύλλογος, που ασχολείται με τη διάδοση της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας κάνοντας μαθήματα Salsa και αργεντίνικο Tango, σήμερα Τετάρτη αρχίζει ένα νέο κύκλο μαθημάτων στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής με δωρεάν μάθημα Tango

και Salsa στις 20:30 το βράδυ. «Είναι μάθημα εισαγωγής, τους εισάγουμε στους Λάτιν χορούς για να μπορέσουν του χρόνου να μπουν στο Τμήμα Αρχαρίων» εξηγεί η κα Άννα Μανίτσα, πρόεδρος τον τελευταίο χρόνο στον Alma Libre.

Δύο με τρείς φορές το μήνα επαγγελματίες δάσκαλοι έρχονται από τις άλλες πόλεις για να διδάξουν αργεντίνικο Tango και Salsa. “Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να έρθουν, να δοκιμάσουν, να κρίνουν αν τους αρέσει ή δεν τους αρέσει και μετά να έρθουν στα μαθήματα” δηλώνει η κα Μανίτσα προτρέποντας όλους να κάνουν το πρώτο βήμα «Όπως όλα, έτσι και η ενασχόληση μ’ αυτούς τους χορούς έχουν τη δική τους δυσκολία. Όμως το κλίμα είναι τόσο ευχάριστο που οι όποιες δυσκολίες αμέσως ξεπερνιούνται» δηλώνει η κα Μανίτσα εξηγώντας ότι «τα παλαιότερα μέλη εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους και μετά τα ηνία αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες», καθώς ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Συλλόγου είναι η εθελοντική προσφορά των μελών του.


700 Κομοτηναίοι τα τελευταία 10 χρόνια χόρεψαν Tango

Συνολικά 110 άτομα από 18 έως 88 ετών δραστηριοποιούνται τώρα. Από την αρχή λειτουργίας του Συλλόγου 700 άτομα πέρασαν από το χώρο. «Άλλοι έμειναν, άλλοι έφυγαν, άλλοι ξαναήρθαν» δηλώνει και στο ερώτημα αν αυτοί οι 700 έμαθαν Salsa και Tango; απαντά αστειευόμενη «πέρασαν από το Σύλλογο μας, ελπίζω να έμειναν επιτυχώς, να μην έφυγαν πολύ γρήγορα». Εκτός από τον χορό αυτό που επίσης δίνει ξεχωριστό «χρώμα» είναι η παρέα, η κοινωνικότητα. « Έχω παρατηρήσει ότι μπορούν να έρχονται με βαριά καρδιά, με κούραση, να το κάνουν από αγγαρεία. Όταν όμως φθάνουν στο Σύλλογο, με το χορό, με το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί ξανανιώνουν, βγάζουν όλη την ένταση της ημέρας και περνούν καλά» εκμυστηρεύεται η κα Μανίτσα τονίζοντας ότι « Ο χορός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφορτιστούμε.»

Φοιτητές και συνταξιούχοι, φίλοι, σύντροφοι, ζευγάρια, νέοι και νέες ακολουθούν με συνέπεια τις δράσεις του Συλλόγου κι αναζωογονούνται χορεύοντας Tango και Salsa. Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος επιλέγει ξεχωριστά σημεία της πόλης, όπως ο Σταθμός, το Ρολόι, το Βυζαντινό Τείχος και τα «φωτίζει» με το δικό του τρόπο, χορεύοντας…
Φώτο:Άννα Μανίτσα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα