Κομοτηνή: Αγανακτισμένοι καταστηματάρχες λόγω παραεμπορίου

11:55 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οδηγούνται επαγγελματίες καταστηματάρχες στην Κομοτηνή έχοντας από τη μια να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και από την άλλη το παραεμπόριο που ανθεί.
«Τρέχω από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Στη δουλειά δεν λέω ποτέ όχι. Ωστόσο, διαπιστώνω ότι η δουλειά μόνο δεν φτάνει» δηλώνει απογοητευμένος ο κος Φερού βλέποντας έξω από το μαγαζί του, στο κέντρο της πόλης, πλανόδιο Βούλγαρο μικροπωλητή να πουλά

ό,τι και ο ίδιος.

«Πώς θα βγάλω χρήματα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου;» αναρωτιέται σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι όλα αυτά τα χρόνια τηρεί κατά γράμμα το Νόμο, δουλεύοντας τίμια. «Οι παρανομίες δεν μ’ αρέσουν εμένα» σημειώνει και προσθέτει «Το παραεμπόριο ανθεί, βλέπω τους Βούλγαρους να πουλούν τα ίδια με εμένα που έχω κατάστημα κι αγανακτώ. Φεύγουν εκείνοι, έρχονται οι Κινέζοι πάλι πουλούν προϊόντα όμοια με τα δικά μας. Δεν λείπουν και οι ντόπιοι πλανόδιοι που παρκάρουν όπου θέλουν και πουλούν ό,τι θέλουν, παραγωγοί και μη, άρα, εμείς πώς θα κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές;» αναρωτιέται μην κρύβοντας την αγανάκτησή του.

«Αν εγώ πουλούσα χωρίς άδεια σε δύο ώρες θα με είχαν βάλει μέσα» λέει ο κος Φερού, ο Κομοτηναίος καταστηματάρχης σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρχουν έλεγχοι και να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. «Δεν έχουμε που δεν έχουμε δουλειά, έχουμε και το παραεμπόριο να μας αποτελειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα