Κομοτηνή: Από το ράφι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο σπίτι των ΑμεΑ

11:29 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 500 αναγνώστες αναζήτησαν «καταφύγιο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής τις ημέρες της πανδημίας δανειζόμενοι αγαπημένα τους βιβλία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης δρομολογούν μια ακόμη δράση αγκαλιάζοντας -με τις προφυλάξεις που ο Covid επιβάλλει- και τα άτομα με αναπηρίες.

Έτσι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, Αθανασία

Καρανίκα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και σε όποιο άλλο άτομο με αναπηρίες επιθυμεί να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ετοιμάζει τα βιβλία που επιθυμούν να δανειστούν οι φιλαναγνώστες της περιοχής, αφού πρώτα κάθε βιβλίο που επιστρέφει από δανεισμό μπει σε καραντίνα 72 ωρών. “Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς τη μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού -72 ώρες”, τόνισε η κ. Καρανίκα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια παρόμοια πρωτοβουλία την οποία στηρίζουν με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όσοι και όσες από τους ωφελούμενους του προγράμματος το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν την ανάγνωση ζητώντας τηλεφωνικά το βιβλίο της αρεσκείας τους, και για την παράδοσή του φροντίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.

Info
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 2531022589, καθώς επίσης στον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ», στο τηλέφωνο 2531036909.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα