Κομοτηνή: Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Εκπαίδευση

15:35 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Για «επίθεση εφ‘ όλης της ύλης από την κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματα μας, στις ζωές, στο μέλλον των παιδιών μας» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της, που έχει τίτλο: «Ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην εκπαίδευση», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής υποστηρίζοντας πως: «Παράλληλα με τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές και στην εκπαίδευση. Μπάζει την αστυνομία

στις σχολές των παιδιών μας αντιμετωπίζοντάς τα, ως εγκληματίες». Γνωστοποιεί μάλιστα πως θα πάρει μέρος στη συμβολική συγκέντρωση που καλεί ο ΣΦ Κοινωνικής Διοίκησης, με όλα τα μέτρα προστασίας στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση στην Κομοτηνή

«Με τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά, με τους φοιτητές να μην μπορούν να μεταφερθούν στις πόλεις που σπουδάζουν, με πρωτοετής φοιτητές που δεν γνωρίζουν καν που βρίσκονται οι σχολές τους, με τεράστια προβλήματα στα εξ αποστάσεως μαθήματα και εξεταστική!
Με γυμνάσια – λύκεια, δημοτικά – νηπιαγωγεία να έχουν ανοίξει όπως έκλεισαν! Τα 25άρια και 27άρια τμήματα σε τάξεις-κλουβιά που ενισχύουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας ήταν και παραμένουν εδώ!
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές παραμένουν στο έλεος της πολιτικής που τα πάντα τα μετρά με γνώμονα το ΚΟΣΤΟΣ – ΟΦΕΛΟΣ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει απλόχερα 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια εισαγωγής μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Αγνοεί προκλητικά εδώ και μήνες τα δίκαια αιτήματα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών για σχολεία και σχολές ανοιχτές και ασφαλείς που θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν.
Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά αυτό που από την αρχή της πανδημίας τα σωματεία έχουμε τονίσει, ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την εργοδοσία για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αυτή είναι η επόμενη μέρα που οραματίζονται για τα παιδιά μας, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, χωρίς ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς δικαιώματα και υποταγμένη.
Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα».
Η ΕΝΙΔΥΚ διεκδικεί:

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προς ψήφιση στη Βουλή.
Την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε όσους το έχουν ανάγκη
ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας για το άνοιγμα και τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης».

Σημειώνει δε πως σήμερα «θα συμμετάσχει στη συμβολική συγκέντρωση που καλεί ο ΣΦ Κοινωνικής Διοίκησης, με όλα τα μέτρα προστασίας στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Ένωση, Υπαλλήλων, Εκπαίδευση,komotini, enosi, ypallilon, ekpaidefsi