Κομοτηνή: Νέος τιμονιέρης στον Ιατρικό Σύλλογο της Ροδόπης

18:55 4/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματισμένος για το παρόν και το μέλλον του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά και με διάθεση να παλέψει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους συναδέλφους του (460 γιατροί στο σύνολό τους στη Ροδόπη) για την επίλυση των προβλημάτων εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις από τη θέση του νέου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, o κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την εκλογή του τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που εκπροσωπώ τον Ιατρικό Σύλλογο της Ροδόπης,

τον πιο μεγάλο Επιστημονικό Σύλλογο του Νομού μας. Από εκεί και πέρα θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας στην υπεράσπιση του δικαιώματος της υγείας του πληθυσμού της Ροδόπης και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων του, όπως και στην υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας του Ιατρικού επαγγέλματος, το οποίο επίσης θίγεται αυτό το τελευταίο διάστημα. »

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο «οι γιατροί σήμερα συλλήβδην δυσφημούνται χωρίς κανείς να αναλογίζεται πόσο σημαντικό και πόσο δύσκολο είναι το ιατρικό επάγγελμα». Όπως χαρακτηριστικά λέει «ο καθένας που κατηγορεί κάποιον γιατρό θέλω να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τον κόπο και τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε αυτός ο γιατρός για να μπορέσει να ασκεί αυτό το επάγγελμα – λειτούργημα καθημερινά σήμερα» δήλωσε ο κος Χαριτόπουλος και σημείωσε πώς «όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Ροδόπη, αυτό που προβληματίζει πάρα πολύ είναι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τη μεριά του κράτους, το οποίο επίπεδο είναι πάρα πολύ υποβαθμισμένο.»

Επτά άτομα ζήτησαν πιστοποιητικό για να εργαστούν σε ξένα κράτη

Κληθείς να σχολιάσει τον πληθωρισμό που σημειώνεται στον ιατρικό κλάδο στη χώρα μας σημειώνει πώς ελπίζει να οδηγήσει όχι σε μια υπερκατανάλωση υπηρεσιών υγείας, αλλά σε μια καλύτερη και ποιοτικότερη κι αποτελεσματικότερη προάσπιση του επιπέδου υγείας του λαού. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι από τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης επτά άτομα ζήτησαν πιστοποιητικό για να εργαστούν σε ξένα κράτη. «Αυτό γίνεται πάρα πολύ συχνά στη χώρα μας κι αποκαλύπτει ποια είναι η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.» δήλωσε και σημείωσε προβληματισμένος πως «Η Ελλάδα σε κρίση πληρώνει για να εκπαιδευτεί ένας γιατρός κι αυτόν τον γιατρό εκπαιδευμένο τον παίρνουν πλουσιότερα κράτη, όπως η Γερμανία.»
Φώτο: Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα