Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

06:33 10/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία
Προγράμματα του ΟΑΕΔ
Ανοικτά είναι αυτή την περίοδο οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ, που απευθύνονται σε ανέργους όλων των ηλικιών, αλλά και σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να προσλάβουν τον πρώτο τους υπάλληλο. Μεταξύ άλλων: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. «Πρώτη Πρόσληψη», Επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων, αποφυλακισμένων, αλλά και Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με «μπλοκάκι».

Δύο

νέα πρακτορεία στη Ροδόπη

Φωτο αρχείου

Δύο νέες θέσεις πρακτορείων προκηρύσσει ο ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στη διεύθυνση opap.gr

Επιμελητήρια
Καταγραφή τοπικών προϊόντων με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου
Προσπάθεια καταγραφής των τοπικών προϊόντων ξεκινά η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Την αρχική καταγραφή-χαρτογράφηση θα ακολουθήσει ενημέρωση των ίδιων των παραγωγών και εν συνεχεία προσπάθεια πιστοποίησης των παραγόμενων προϊόντων, όπου είναι εφικτό.Στις 28 Ιουνίου θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση ώστε να παρουσιαστούν όλα τα τοπικά προϊόντα. Και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης θα προβληθεί ό,τι μέχρι τότε θα έχει καταγραφεί με μια έκθεση «Τοπικού Πλούτου». Χιλιάδες επισκέπτες των Γιορτών της Παλιάς Πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά περισσότερα από 600 τοπικά προϊόντα.
Κοινωνία
22.000 κάλυκες στην Ξάνθη
22.000 κάλυκες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης με σκοπό την ανακύκλωση. Τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογής στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου που ξεκίνησε το Υπουργείο περιβάλλοντος. Μια τοπική άδεια θήρας δωρεά από τον Σύλλογο περίμενε τον κυνηγό που παρέδωσε τους περισσότερους κάλυκες.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
«Πολυπολιτισμικές Κοινωνίες & Εκπαίδευση»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Πολυπολιτισμικές Κοινωνίες & Εκπαίδευση» -Ο Ρόλος του σχολείου στη διαμόρφωση της πολυπολιτισμικής συνείδησης- Τόπος Διεξαγωγής: Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Κομοτηνή. Ημερομηνία Διεξαγωγής: 21 & 22 Απριλίου 2018 Ομιλητές: Σωτηρακόπουλος Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, Δρ. Σεραφείμ Ευαγγελία, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε., Λυδία Μίτιτς, Μέλος ΕΕΠ, Γλωσσολόγος, Παπαδημητρίου Ευριπίδης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Διοίκησης, Γραμματίκας Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Χατζή Ελένη, Φιλόλογος.

Περιφέρεια
Η Synergia στη Δράμα
Στη Δράμα θα διοργανωθεί φέτος η Θρακο-Μακεδονική Synergia στις 9 Ιουνίου. Τη διοργάνωση έχει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης με στόχο την προώθηση και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Από τη διοργάνωση δεν θα λείπουν πρωτοβουλίες παρουσίασης της τοπικής περιφερειακής κουζίνας. Ημερίδα με στόχο την ενδοπεριφερειακή επαγγελματική συνεργασία και παραγωγή δικτυώσεων. Αλλά και ενημέρωση του κοινού για υγιεινή διατροφή.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Έκκληση για πέταγμα σκουπιδιών με λογική συχνότητα
Η Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να πετούν τα απορρίμματα με λογική συχνότητα, πάντα δεμένα σε σακούλες και να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά, χόρτα κ.λ.π χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την υπηρεσία. Οι πολίτες, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2531022810 για να διευθετήσουν οποιοδήποτε σχετικό με την καθαριότητα πρόβλημα και είμαστε σίγουροι, ότι από κοινού, θα κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό, όπως αρμόζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Μητρόπολη
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πουάνθου ιερουργεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Αύριο στις επτά το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γρατινής.

Υγεία – Πρόληψη
Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος
Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη, θα πραγματοποιείται στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, από τις 16 ως τις 20 Απριλίου, 8 – 10 το πρωί.

Κάλεσμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλεί, όσους επιθυμούν να προσφέρουν, να την επισκεφθούν στα γραφεία της Ομάδας οποιαδήποτε Τετάρτη, στις 9.00 το βράδυ, προκειμένου να την γνωρίσουν από κοντά, να ενημερωθούν για τους επιμέρους τομείς δράσης και να ενταχθούν στο δυναμικό της . «Ο εθελοντισμός είναι προσφορά στον εαυτό μας και στο σύνολο» αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπευθύνων της Ομάδας.

Πολιτισμός
Τιμάται η μνήμη του ήρωα δεκανέα Εμμανουήλ Ορφανού

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης με συνεργασία της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής, τιμώντας την Μάχη του Οχυρού Νυμφαίας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μνήμες ενός ήρωα». Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 18.30 στο ίδρυμα Παπανικολάου, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του ήρωα Δεκανέα Εμμανουήλ Ορφανού. Στην εκδήλωση θα παραστεί ως ομιλητής και ο υιός του ήρωα, Ιωάννης Ορφανός.

Η «Γρανάδα» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Η «ΓΡΑΝΑΔΑ» του Γιάννη Καλαβριανού θα ανέβει στο Πολιτιστικό Κύτταρο, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου, στις 9 το βράδυ. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία της
με την Eταιρεία Θεάτρου Sforaris (των επιτυχημένων παραστάσεων: Γιοι και Κόρες και Αβελάρδος και Ελοΐζα) , παρουσιάζει στην Κομοτηνή το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «ΓΡΑΝΑΔΑ».

CaBaReT The Show
Μετά την επιτυχία της παράστασης CaBaReT The Show, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 θεατές, ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης επιστρέφει στην Λέσχη Κομοτηναίων με την ΝΕΑ του Μουσική Παράσταση ‘’ΑναψΕ ΦώτΑ΄΄. Την Τρίτη 10 Απριλίου στις 21:00’, την Πέμπτη 12 Απριλίου (Διπλή Παράσταση) στις 19:00’ & στις 21:50’ και την Κυριακή 15 Απριλίου στις 20:30 στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Νέα παράσταση με τον Χ. Ζαραλίκο
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εμφανίζεται στην Ξάνθη την Πέμπτη 12 Απριλίου στη σκηνή Nostos Live στις 22:30 σε μια νέα stand up comedy παράσταση.

5ο Φεστιβάλ Κιθάρας
Οι εκδηλώσεις και οι καλεσμένοι του 5ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που θα δοθεί την Τετάρτη 11 Απριλίου, στη 13.00, στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14). Την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 20.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης Δ.Π.Θ. θα δοθεί συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου
Ο Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 21:00 στην Μουσική σκηνή ΑΣΤΡΑΙΑ στον Ίασμο. Το μουσικό σχήμα ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ υπόσχεται ένα ξεχωριστό γλέντι . Τιμή εισόδου 12 ευρώ και παιδικό 5 ευρώ. Κρατήσεις Θάλεια 6978489977

Αστυνομικό δελτίο
Πυρκαγιά σε μονοκατοικία
Ολοσχερώς καταστράφηκε μια μονοκατοικία στην οδό Χρυσοστόμου στην Ξάνθη ανήμερα του Πάσχα. Παρά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν απετράπη η ολοσχερή καταστροφή.

Καιρός

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο νοτιοανατολικό αιγαίο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, οαεδ, νέα, οπαπ, opap, ιουνίου, εεπ, δραμα, προσφορες, μνήμη, δηπεθε, κύτταρο, θεατρο, cabaret, ξανθη, live, θεσσαλονικη, πασχα, καιρος, αιγαιο, ert, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, ελενη, opap, ημερομήνια, μνήμη, αδεια, ανακυκλωση, δαπ, διατροφη, θεμα, λυδια, μουσικη, νδφκ, πλαισιο, τηλεφωνο, υγιεινη διατροφη, υιος, χορος, ωρα, βραδυ, γλεντι, γραφεια, διευθυνση, δηπεθε, διοικηση, δοθει, δυναμικο, εεπ, εθελοντισμος, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, εμμανουηλ, εποχη, επτα, επιτυχια, ετων, ευαγγελια, ζωοδοχου πηγης, υπηρεσια, ιδρυμα, ιωακειμ, κύτταρο, λεσχη, ομαδα, παντα, οκτω, πεμπτη, προγραμματα, πρωι, ραφαηλ, σαββατο, συνεχεια, συχνοτητα, τιμη, τμημα, τριτη, φεστιβαλ, ιωαννης, μποφορ, cabaret, ευριπιδης, υπουργειο, ιουνίου, κορες, κυριακη, νοσοκομειο, ορφανος, πληροφοριες, σκηνη, σωτηρακοπουλος, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα