Κομοτηνή: Το «φτιάξτο μόνος σου» και οι αναπαλαιώσεις επίπλων διαφυγή τις ημέρες της Πανδημίας

15:09 16/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
Η Κομοτηναία αρχιτέκτων μηχανικός μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής

«Έχει αλλάξει τα πάντα ο κορονοϊος» δηλώνει η αρχιτέκτων μηχανικός Καλή Παπαδοπούλου και σημειώνει για τις αλλαγές της Πανδημίας στις ζωές των ανθρώπων « Έχει αλλάξει τη ζωή μας όλη, σε προσωπικό επίπεδο, κοινωνικό, οικονομικό κ.α. Έχει εδραιωθεί ένα μόνιμο άγχος μέσα μας. Άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Άγχος για το αν φοράμε σωστά τη μάσκα, άγχος για το τι θα κάνουμε με το εμβόλιο, για το αν θα γυρίσουμε εγκαίρως σπίτι. ‘Άγχος μόνιμο». Ωστόσο τόσο η ίδια

όσο και άλλοι μαζί της έχουν βρει τη δική της «διέξοδο»… στις μεταμορφώσεις επίπλων.

«Ευτυχώς τουλάχιστον μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη, μπορώ αυτό το άγχος να το περιορίσω κάνοντας κάτι αγχολυτικό όπως είναι η δουλειά μου, να βάφω, να ξεδίνω, να δημιουργώ. Είναι όντως αγχολυτικό».
Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου «Ο.τι δημιουργικό είναι και αγχολυτικό. Πόσο μάλλον όταν βλέπουμε κάτι να «μεταμορφώνεται» και να το έχουμε φτιάξει εμείς με τα χέρια μας. Νιώθουμε και λίγο καλλιτέχνες ότι δηλαδή: Μπορούμε να προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπέρα και επειδή η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, δεν είναι δημιουργική η καθημερινότητά μας, τουλάχιστον μπορούμε και δημιουργούμε μέσω αυτής της ασχολίας» δήλωσε η νεαρή αρχιτέκτων μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας

¨Όπως εξήγησε η πρώτη καραντίνα ήταν μια αφετηρία ώστε να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε με τι μπορούμε να ασχοληθούμε. «Τότε», όπως λέει, « όντως ο κόσμος στράφηκε στο να βρει μια δημιουργική απασχόληση μέσα στο σπίτι και μάθανε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι γι αυτό που κάνουμε: Αναπαλαίωση επίπλων ή μεταμόρφωση επίπλων… Όσο περνάει ο καιρός ακόμη ο κόσμος το μαθαίνει. Δεν είναι ένα αντικείμενο που τελείωσε. Ακόμη είναι νωρίς, ακόμη γνωριζόμαστε. Και επειδή είναι κάτι που δεν έχει τέλος, ακριβώς επειδή είναι δημιουργία, δεν υπάρχει όριο, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα το πάμε παραπέρα».

Τα εργαλεία της δουλειάς

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον που εκδηλώνετε; «Βλέπω ότι ενδιαφέρον υπάρχει» απαντά και περιγράφει αυτή την «ομάδα» των δημιουργικών ανθρώπων που αξιοποιούν διαφορετικά το χρόνο της καραντίνας: « Άτομα όλων των ηλικιών, νέοι αλλά  μεγαλύτεροι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν». Όπως τονίζει «Αυξάνεται το ενδιαφέρον για αλλαγή» προτρέποντας « Να βρούμε τον εαυτό μας πάλι. Είναι πολύ εύκολο να «χαθούμε» και να «βυθιστούμε». Να βρούμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας».
Φώτο: Καλή Παπαδοπούλου ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα