Κομοτηνή:Πρωινή Ενημέρωση

07:17 9/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια – Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρόσκληση 7ης τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα Τετάρτη στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας

των ΟΤΑ Πρόγραμμα ΄΄ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι΄΄».

Παιδεία
Ημερίδα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Επιστημονική Ημερίδα συνδιοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (έναντι Ηρώου). Θέμα της Ημερίδας είναι «Το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και η Αγορά Εργασίας». Εκτός από τις τοπικές αρχές θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δια του Αντιπροέδρου Δρ. Μανώλη Μπετενιώτη και ο Πρύτανης καθηγητής Δρ.Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος θα μιλήσει για «Το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και την Αγορά Εργασίας». Τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του Δημοσίου Πανεπιστημίου θα αναλύσει ο Αν. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Δρ. Μιχάλης Χρυσομάλλης.
Ο Κοσμήτορας της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Επ. Καθηγητής Δρ. Κώστας Τσιμάρας θα αναλύσει τις προοπτικές των Νομικών σπουδών στον Ελληνόφωνο χώρο. Τέλος ο Επίκ. Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργος Παιδείας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει πρόταση- συνεργασίας (τύπου ΣΔΙΤ) Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Θράκης και Συνεργιών μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Αγορά, όπως αυτή θεσμικά εκφράζεται μέσω των Επιμελιτηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Διάκριση για φοιτητές της Κομοτηνής
Στο πλαίσιο της Εικονικής Δίκης που διοργάνωσε η ELSA International με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ομάδα που εκπροσώπησε τη Νομική Σχολή Δ.Π.Θ. διακρίθηκε για την παρουσία της. Συγκεκριμένα το δικόγραφο των εναγομένων των εκπροσώπων της Θράκης αναδείχθηκε πρώτο ανάμεσα σε 114 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη, στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Έτσι, οι φοιτητές Αφροδίτη Αρνογιαννάκη, Θάλεια Δόλκα, Εύα Σακαρέλλου, Αλεξάνδρα Ιορδανίδου, υπό την επίβλεψη του λέκτορος Εργατικού Δικαίου Γιώργου Θεοδόση, τιμήθηκαν με το βραβείο του Καλύτερου Δικογράφου Εναγομένου (Best Written Memorial of the Respondent) στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (European Human Rights Moot Court Competition) της ELSA International!

Μαθητές της Ροδόπης γνώρισαν το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region 2018»
Εκατό περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια της Ξυλαγανής, της Ν. Καλλίστης, του Ιάσμου και της Οργάνης Ροδόπης επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, γνώρισαν την ιστορία του και έμαθαν για τα έργα αποκατάστασής του, που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ, και εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region» (Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου) που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Στους μαθητές μίλησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν και να προστατεύουν τα μνημεία του τόπου τους και να είναι ενήμεροι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την συντήρηση και την ανάδειξή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Για το αρχαίο θέατρο μίλησε στους μαθητές η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, ενώ στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος.

ΑμεΑ
Επίσκεψη του κ. Βαρδακαστάνη για θέματα ΑμεΑ
Επίσκεψη στη Ροδόπη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ , κος Γιάννης Βαρδακαστάνης την Παρασκευή 11 Μαΐου. Ο κος Βαρδακαστάνης θα έχει επαφές με μέλη του αναπηρικού κινήματος στην περιοχή και θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων του Σωματείου. Ο κος Βαρδακαστάνης θα παραβρεθεί και στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ την Κυριακή 13 Μαίου στις 11:00 π.μ, στο Ξενοδοχείο «1000 χρώματα» στην Ξάνθη .Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού καθώς επίσης και λοιποί τοπικοί Άρχοντες της περιφέρειας ΑΜΘ.

Κοινωνία
Γιορτές Παλιάς Πόλης- Τι προτείνουν οι πολίτες
Δέσμη προτάσεων για τη βελτίωση του θεσμού των Γιορτών Παλιάς Πόλης, την ασφάλεια και τις υποδομές καθώς και το σεβασμό των κατοίκων στη διάρκεια των Γιορτών κατέθεσε, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης. Ανάμεσα σε άλλα προτείνεται: Nα βελτιωθεί η πρόσβαση για οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Να μπει όριο στον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που βάζει ο κάθε Σύλλογος, ώστε να μένει περισσότερος χώρος για τους πεζούς Να τοποθετηθούν από το δήμο επιπλέον χημικές τουαλέτες. Να υπάρχουν τοπικά κρασιά, τοπικά κρέατα και άλλα προϊόντα, ώστε να ενισχυθούν και οι ντόπιοι παραγωγοί και να πάρουν και κάποιο τοπικό χρώμα οι Γιορτές.

Ανακοίνωση για το φαινόμενο της πειρατείας στο επάγγελμα του θερμοϋδραυλικού εξέδωσε το αρμόδιο σωματείο της Ξάνθης.
Ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν. Ξάνθης και Περιφέρειας καταδικάζει κάθε μορφή πειρατείας που σχετίζεται με την μη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του θερμοϋδραυλικού. Τα μέλη του Συνδέσμου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ότι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την μη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος, ενώ ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωποι με επιπλέον δαπάνες που σχετίζονται με τα ήδη αυξημένα έξοδα συντήρησης των επιχειρήσεων τους αλλά και την δύσκολη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς, ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, καλεί τους πολίτες – καταναλωτές να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παράνομη θερμοϋδραυλική εργασία προκειμένου να ασκηθούν όλες εκείνες οι νόμιμες πράξεις που προβλέπονται για την πάταξη του φαινομένου . Ο Σύνδεσμος καλεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018 όσους ασκούν παράνομη δραστηριότητα του Θερμοϋδραλικού προκειμένου να τους βοηθήσει υποδεικνύοντας τον τρόπο για την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος. Με το πέρας του παραπάνω χρονικού ορίου για κάθε παράνομη δραστηριότητα που θα υποπίπτει στην αντίληψη των μελών του Συνδέσμου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και θα καταγγέλλεται άμεσα στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διενεργούνται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τους νόμους και κανονισμούς για την αποτροπή του φαινομένου αυτού.

Επέτειοι
Πρόγραμμα εορτασμών για τα 98 χρόνια Ελευθερίας
Ξεκινούν την Παρασκευή 11 Μαΐου οι εορτασμοί για την 98η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής. Στις 08:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ. Στις 10:50 Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο χώρο του Ηρώου, παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ. Στις 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου. Στις 11.10 Κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Ποντιακό Φεστιβάλ Κομοτηνής
«Σε μια εποχή που όλα ξεθωριάζουν, η μεγαλοσύνη της ποντιακής μας παράδοσης συναντήθηκε, στην πόλη της Κομοτηνής, με περισσότερους από 700 χορευτές παιδικής και εφηβικής ηλικίας, προερχόμενους από τον Έβρο, την Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και την Δράμα. Οι οποίοι ως μια αδιάσπαστη ενότητα οραματίζονται το μέλλον τους και υποκλίνονται με σεβασμό στο παρελθόν τους, δείχνοντας σε όλους, ότι οι ιστορικές διαδρομές της ποντιακής καταγωγής δεν χάνονται αλλά επιμένουν, αντιστέκονται και δημιουργούν ανεξάρτητους και σκεπτόμενους ανθρώπους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κομοτηνή. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται «Μέσα από το χορό και το τραγούδι, πλαισιωμένο από τους ήχους των μουσικών οργάνων ανά περιοχές του Πόντου, τα μικρά ποντιόπουλα ενωμένα χέρι με χέρι προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας στον κόσμο, που δεν σταματούσε να τα καταχειροκροτεί με ενθουσιασμό. Στα μάτια, των οποίων, έβλεπε να ανατέλλει περίτρανα, το μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού.»

Νέο ΔΣ για τους Ηπειρώτες της Ροδόπης
130 Ηπειρώτες προσήλθαν στις κάλπες του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης. Στο νέο Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Βάσσος Γεώργιος, Κούκου Ουρανία, Μπίλιος Σπύρος, Μπίστας Αργύριος, Παπαγεωργίου Μαρία, Τζαμπάζης Ιωάννης, Χαρίσης – Ντούρος Γεώργιος.

Μουσική εκδήλωση
Μουσική εκδήλωση που θα ξεχειλίζει από μουσική και τραγούδι διοργανώνει την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενώντας την Χορωδία Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Δράμας. Θα ακουστούν έργα των Τσιτσάνη, Μπαγιαντέρα, Σογιούλ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικου κ.ά. Διευθύνει ο κ. Νικόλας Γιαμαλής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ της Έλκα Νιαγκόλοβα πραγματοποιήθηκε χθες από το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η Παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων της βουλγάρας ποιήτριας Έλκα Νιαγκόλοβα, με τίτλο «Λευκός Αμφορέας», σε μετάφραση Χρήστου Χαρτοματσίδη και εικαστικά Στοΐμεν Στοΐλοβ έγινε παρουσία της ποιήτριας από τον ο συγγραφέα και μεταφραστή της συλλογής Χρήστο Χαρτοματσίδη και τον Κώστα Κρεμμύδα, ποιητή, εκδότη του περιοδικού «Μανδραγόρας» και των ομότιτλων εκδόσεων. Με την επιμέλεια της Χριστίνας Μάρκου, επίκουρης καθηγήτριας Βουλγαρικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, φοιτητές διάβασαν ποιήματα της συλλογής στη βουλγαρική και ελληνική γλώσσα.

Μυρωδιά από σανίδι
Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα με τίτλο «Μυρωδιά Από Σανίδι» παρουσιάζουν την προσεχή Παρασκευή τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης». Συγκεκριμένα, τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης, οι εκδόσεις Διόπτρα, και ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας σας προσκαλούν σε μία μεγάλη συνάντηση με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Μυρωδιά από σανίδι» την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 18:30 – 21:00 στoν χώρο του βιβλιοπωλείου (Βενιζέλου 36, 2531023072). Ο συγγραφέας θα συστήσει σε παλιούς και νέους αναγνώστες το νέο του μυθιστόρημα, θα υπογράψει αντίτυπα και θα μοιραστεί με όλους μυστικά και σκέψεις για το βιβλίο.

Φεστιβάλ γεύσεων
Φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο «Ευρωμαγειρεύοντας: γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 10:00. Η διοργάνωση αυτή εντάσσεται στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με αφορμή το 2018 ως ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, με κεντρικό σύνθημα «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον» (#EuropeForCulture). Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα προετοιμαστούν επιτόπου συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας με τοπικά προϊόντα, από τους καταρτιζόμενους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής έχοντας ως σκοπό τη γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών σε γαστρονομικό επίπεδο και ταυτόχρονη προβολή των προϊόντων του τόπου μας.

Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan με τίτλο ‘Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης’ Φιλοσοφία – η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής θα διεξαχθεί στους χώρους και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ‘ΑΓΡΙΑΝΗ’ στην Ξάνθη στις 25-27 Μαΐου 2018 με έναρξη την Παρασκευή το πρωί και λήξη την Κυριακή το απόγευμα. Το φεστιβάλ αποτελεί μία διεθνή συνάντηση με την συμμετοχή εκπαιδευτών και φίλων του Τάι Τσι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών των μελών της και της γνώσης τους στην κινεζική κινητική πολεμική τέχνη καθώς και την διερεύνηση της μέσω της Φιλοσοφίας με προσέγγιση στο έργο του Δημόκριτου του Αβδηρίτη.

Έκθεση από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης συμμετέχει στα Ελευθέρια Θράκης 2018 με την Έκθεση Εικαστικών των μελών του. Τα έργα εκτίθενται στο ΚΕΠ της πλατείας Ειρήνης.

Έκθεση βιβλίου
Το μεγαλύτερο bazaar βιβλίου της περιφέρειας στην Ξάνθη, πραγματοποιείται έως και το Σάββατο 12 Μαϊου 2018 !Βιβλία 100 & πλέον εκδοτών από 0,50 € στο Εμπορικό Κέντρο Flamingo (4 χιλ. Ξάνθης Πόρτο Λάγος). Καθημερινά 10 πρωί έως 9 βράδυ – Σάββατα έως τις 8. Aνοιχτά και την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 11 μέχρι τις 6 μ.μ.

Ελευθέρια Θράκης –Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία με αφορμή την 9η Μαΐου − Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» του τομέα «Τουρισμού-Μεταφορών» προγραμματίζουν για δεύτερη χρονιά Φεστιβάλ Γεύσεων με τίτλο «Ευρωμαγειρεύοντας: γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας».
Στις επτά και μισή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής στην καπναποθήκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας 11:00-13:00 και 18:30-21:30. Το βράδυ στις εννέα στην κεντρική πλατεία εμφανίζονται «Τα χάλκινα της Γουμένισσας» στην πλατεία Ειρήνης. Από τους καλύτερους πρεσβευτές της πλούσιας παράδοσής μας, τα Χάλκινα της Γουμένισσας παρουσιάζουν σκοπούς της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και αγαπημένα τραγούδια. Ξέφρενοι ρυθμοί από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια, σαξόφωνα σε μια γιορτή της ακριτικής Ελλάδας.

Αστυνομικό δελτίο

Στη Ροδόπη ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή του που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Ιάσμου και λίγο πιο κάτω ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως, ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ο 26χρονος συνελήφθη άμεσα, ενώ ο 28χρονος κατευθύνθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση, διαφεύγοντας της σύλληψη.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 17χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην είσοδο της πόλης της Ξάνθης, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν όλοι οι επιβαίνοντες. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Οι δύο διακινητές και οι έξι διακινούμενοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Καιρός
Αίθριος ο καιρός σήμερα με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, tai chi, ΟΤΑ, κυπρος, μαΐου, σδιτ, european, θεατρο, europe, αμεα, κος, αμθ, ξανθη, συμμετοχή, τθτ, καβαλα, δραμα, παρουσιαση, μετάφραση, βενιζελος, ιεκ, κεπ, bazaar, ελλαδα, συλληψεις, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, ομαδα διας, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, αυτοδιοικηση, τθτ, χημικες τουαλετες, μετάφραση, δημοσιο ιεκ, αμεα, αυτοκινητο, αφροδιτη, εργασια, θεμα, ιεκ, κεπ, κυπρου, μουσικη, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, τραγουδια, αγορα, αλεξανδρα, αμθ, ανθρωπινα δικαιωματα, αναπηρια, ασθενοφορα, αφορμη, βαλκανια, βιβλιο, βραδυ, γλωσσα, γνωριμια, δημοσιο, διοικηση, εγινε, εγνατια, ευα, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, ελευθερια, εργα, εξι, εξοδα, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχονται, εσωτερικων, ετων, ετος, ευρωπη, τεχνη, ιδια, ιδρυμα, ελκα, ιορδανιδου, εκδοσεις, κελσιου, κουζινα, κλαρινα, κουκου, κος, κρασια, ληξη, μαΐου, ματια, μεριμνα, μνημεια, μορφη, μαρια, μυθιστορημα, μυστικα, νομικη, ξενοδοχειο, ομαδα, οδηγος, οφελος, οχηματα, οχημα, πακισταν, πανεπιστημιο κυπρου, παρουσιαση, περιφερειακο, προβληματα, πρυτανης, πρωι, ριγη, ρυθμοι, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συντηρηση, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, σωματειο, τμημα, τοιχιο, τοπικη αυτοδιοικηση, υπηκοος, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, φυγη, χερι, χρηστος, χρωμα, ιωαννης, ωρες, ασφαλεια, bazaar, δικαιωματα, εννεα, ενωση, ενωμενα, europe, ευριπιδης, γιορτη, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ουρανια, σημα, σπυρος, tai chi, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα