Κοζάνη: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Αγ. Νικολάου

19:12 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος πιστών από την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν σήμερα στον εορτάζοντα ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου πολιούχο και προστάτη της Κοζάνης, τιμώντας την μνήμη του. Σύσσωμη η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, ενώ πάνδημη ήταν και η συμμετοχή

στην λιτάνευση και περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου που υποδέχτηκε η Κοζάνη ως δωρεά από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλινίκου και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Tον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης της Θράκης κ. Δαμασκηνός οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ήθος και την προσφορά του Αγίου Νικολάου, στους αγώνες που έδωσε και την αγάπη του στον συνάνθρωπο. Αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της πατρίδας μας και έκανε λόγο για αποδόμηση των θεσμών, της οικογένειας και της παιδείας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κάτανας και Βαγγέλης Σημανδράκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργος Δακής και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα